Firefox Send je k dispozici pro Android aktualizováno

Firefox Send je k dispozici pro Android [aktualizováno]
2019-03-24T14:15:34+02:00
• 24. 3. 2019

Zdroj: Dotekamanie.cz

2

Aktualizováno 24. 3.

V polovině března jsme se dočkali nové služby Firefox Send pro posílání souborů. Byla přislíbena i aplikace pro Android, které jsme se nyní dočkali. Zatím je v beta verzi a nese označení „nevydáno“ v Obchodě Play, ale lze ji stáhnout. Nabízí stejnou funkcionalitu jako webová verze služby.

Bohužel není ještě zcela dotažená z pohledu ovládání. Například po nahrání souborů se nabízí jen zkopírování vygenerovaného odkazu, ale již zde není tlačítko pro přímo sdílení s aplikacemi v telefonu. To se nachází až v seznamu sdílených souborů. Společnost Mozilla nijak neupřesnila, na kdy plánuje vydání stabilní verze.

logo-app Firefox Send Zdarma ANDROID

Původní článek 15. 3.

Nedávno jsme vás informovali, že Dropbox zavedl omezení na účty zdarma. V oblasti cloudových úložišť najdeme dost alternativních služeb, ale za každou novinku můžeme být rádi. Nyní spouští svou verzi Mozilla, byť se nejedná o běžné úložiště. Novinky se jmenuje Firefox Send a nabízí možnost sdílení souborů prostřednictvím sebe destrukčních odkazů. Nejedná se tak o konkurenci Google Disku nebo Dropboxu, ale jako alternativa pro jednoduché sdílení se může zalíbit nejednomu uživateli.

Firefox Send

Mozilla novinku vyvíjela nějakou dobu a doposud se jednalo o experimentální funkci. Nyní došlo ke spuštění stabilní varianty, která je dostupná pro každého. Firefox Send (send.firefox.com) je k dispozici zatím jen prostřednictvím webové stránky, ale později se dočkáme i aplikace pro Android, byť v beta verzi.

Firefox Send nabízí možnost sdílení souborů o celkové velikosti 1 GB. Pokud se přihlásíte, respektive si vytvoříte účet, můžete sdílet až 2,5 GB. Lze nahrát několik souborů najednou a následně je odeslat skrze jeden odkaz. Zde si můžete vybrat, jak dlouho bude odkaz fungovat. V základu se nabízí omezená na počet stažení, kde je možnost jednoho stažení nebo až 100 stažení. Případně si můžete vybrat časové omezení, kde jsou hodnoty 5 minut, hodina, den nebo 7 dní. Firefox uvádí, že po přihlášení získáte tyto výhody:

  • Sdílejte soubory o velikosti až 2,5 GB
  • Sdílejte soubory s více lidmi
  • Odkazy platné až 7 dní
  • Správa sdílených souborů z jakéhokoliv zařízení
  • Více informací o dalších službách od Mozilly

Služba dobře funguje i na mobilním telefonu, přičemž se zatím nabízí jen možnost umístění na plochu. Díky tomu dostane online aplikaci pro jednoduché sdílení. Sice Firefox Send nenabízí tolik funkcí a možností jako jiné cloudové služby, ale některým uživatelům může takto jednoduchá novinka stačit.

Zdroje: theverge.com, androidpolice.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Přemysl Vaculík

Šéfredaktor, tvůrce dotekomanie.cz, androiďák, podcaster v PZL. Také milovník adrenalinových sportů, na které nemá čas.

Komentáře

Filip Machata

19. 3. 2019, 18:21

„vystačovat“ je zajímavé slovo ????????

Přemysl Vaculík

VIP 19. 3. 2019, 19:15

Díky za upozornění, opraveno.

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat