Definitivní konec Microsoft Band, datum „úmrtí“ stanoveno aktualizováno

Definitivní konec Microsoft Band, datum „úmrtí“ stanoveno [aktualizováno]
2019-03-03T11:10:43+02:00
• 3. 3. 2019

Aktualizováno 3. 3. 2019

V roce 2016 jsme se dozvěděli od Microsoftu, že končí s chytrými náramky Microsoft Band. Nyní společnost oznámila, že definitivní konec je naplánován na 31. května, kdy bude odstraněna i aplikace Microsoft Health Dashboard z obchodů Microsoft Store, Google Play a App Store. Samotná cloudová služba bude ukončena v červnu. I po odstranění aplikací a konci služby budou moci stávající uživatelé používat náramky pro zaznamenávání údajů, ale po restartování do továrního nastavení nebude možné aktivovat náramky.

Microsoft také plánuje výkup náramků u uživatelů, kteří provedli synchronizaci dat od 1. prosince 2018 do 1. března 2019. Za Microsoft Band 1 vyplatí 79,99 dolarů a za Microsoft Band 2 vydá 175 dolarů. To samé platí i pro ty, co mají záruku na tyto náramky.

Windows 10 Mobile definitivně končí, Microsoft vybízí k přechodu na iOS nebo Android

Softwarový gigant tak kompletně odchází z mobilního průmyslu, když vezmeme v potaz, že mobily již nevyrábí a ani nemá svůj mobilní operační systém. Nyní se Microsoft soustřeďuje jen na aplikace, aspoň co se týče smartphonů.

Původní článek 4. 10. 2016

Microsoftu se s vlastním hardwarem nikdy příliš nedařilo a v posledních měsících se situace ještě zhoršila. Prodeje Lumií prudce klesly a modely, které měly redmondskou společnost zachránit, byly také zklamáním. Po fiasku s telefony přišla řada i na náramky, které má Microsoft na svědomí.

V pondělí byl ukončen prodej posledního modelu – Microsoft Band 2 – který byl nástupcem první generace Microsoft Band. Nejde však o běžné ukončení prodeje produktu. Microsoft zjevně snaží kompletně zakrýt stopy po svých pokusech o fitness náramky, jelikož náramek byl zcela odebrán z online obchodu a z webu zmizelo i Band SDK, což znamená, že vývojáři mají podstatně zkomplikovaný budoucí vývoj pro tento náramek.

microsoft-surface-lumia-event-2015-11-1200x675

Objevují se již i spekulace, že se letos a ani příští rok nedočkáme nového Band 3. Týmy, které doposud pracovaly na náramcích Band a Band 2, se údajně přesunuly k jiným projektům, což prakticky svědčí o ukončení produktové řady Band. Microsoft nicméně sdělil, že stávajícím uživatelům bude i nadále poskytována plnohodnotná podpora.

Microsoft také bude nadále investovat do své platformy Microsoft Health a vypadá to, že podobně jako u telefonů se i zde bude do budoucna držet jen u softwaru a hardware přenechá zkušenějším a zavedenějším výrobcům. Microsoft Health je dostupný jak na Windows, tak na Android a iOS, přičemž je otevřen veškerému hardwaru a vše je jen na výrobcích.

Není ovšem zatím zcela vyloučeno, že se již v budoucnosti nedočkáme nějakého náramku od Microsoftu. Ukončeny byly produkty Band a týmy na nich pracující se přesunuly k jiným projektům, což klidně může znamenat, že se začíná pracovat na zcela novém druhu nositelé elektroniky. O tom lze ale zatím jen spekulovat.

Zdroje: gsmarena.com, theverge.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

David Pilař

Student IT, softwarový tester a nadšenec do technologií všeho druhu. Ve volném čase poslouchá hudbu, fotí telefonem a rád se projede na kole.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat