Android One používá o 250 % více zařízení

Android One používá o 250 % více zařízení
2019-03-01T17:24:08+02:00
• 2. 3. 2019
4

Největší technologická konference MWC v Barceloně pomalu a jistě bude končit. To ale neznamená, že bychom se nedočkali zajímavých produktů či informací. Dokonce i samotný Google měl připravenou svou řeč. 

Společnost Google se rozpovídala o skládacích telefonech s operačním systémem Android a také o budoucnosti 5G sítí. Řeč byla také o přijetí Rich Communication Services (RCS) či Digital Wellbeing pro další telefony. 

Android One se daří po všech stránkách

Google také představil nové logo pro Android One, které si samozřejmě můžete prohlédnout na snímku níže. Kromě toho jsme se dočkali nových telefonů od společnosti Nokia, která oznámila Nokia 3.2, Nokia 4.2 a Nokia 9 PureView. 

Dva zmíněné modely spadají do střední třídy a disponují tlačítkem Google Assistant, zatímco hlavní předností těchto kousků mají být rychlé a pravidelné aktualizace operačního systému Android One. 

A ted ta zajímavá část. Android One byl meziročně rozšířen o neuvěřitelných 250 %, především díky Xiaomi, LG, Motorola a HMD Global (Nokia). Tento systém mimo jiné používá 50 % základních modelů (levné telefony). Android One je v tomto případě speciálně upraven a optimalizován pro zařízení s méně než 1 GB RAM. 

Digital Wellbeing se nyní také dostává na další kousky. Vedle Pixelu a Androidu One bude nově Digital Wellbeing dostupný také pro řadu Moto G7 – skvělá zpráva. Google také nabádá Qualcomm a Mediatek k tomu, aby podporovaly Android Neural Networks API a ML Kit. To by mohlo znamenat, že bychom se Google Lens dočkali přímo v nativní aplikaci, tak jako například u Pixelu 3 či LG G8. 

Zdroj: 9to5google.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Zdeněk Koutský

Passionate Senior Editor at Dotekomanie.cz, where tech meets storytelling. Seasoned Sales Director, weaving technology into every success story, and relishing every moment of it!

Komentáře

Vit Semenec

2. 3. 2019, 18:49

„Android One je v tomto případě speciálně upraven a optimalizován pro zařízení s méně než 1 GB RAM. “ nemá to být spíše Android Go ?
https://www.androidauthority.com/android-go-773037/

Richard Fabián

2. 3. 2019, 15:51

Měli jsme Nokii 6.1, rychlé a pravidelné aktualizace bylo čisté Sci-Fi

Dominik Mráz

6. 3. 2019, 22:02

Pravda

Dominik Mráz

2. 3. 2019, 13:39

„hlavní předností těchto kousků mají být rychlé a pravidelné aktualizace operačního systému Android One“ Ano měl jsem xiaomi mi a1 a aktualizace na android 8.1 přišla asi o 4 měsíce později a aktualizace na android 9 přišla asi o 5 měsíců později a to sem ještě nezmínil problémové měsíční aktualizace…díky ale Android One už nikdy.

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat