Sony Xperia 10 Plus s protáhlým displejem za 10 990 Kč MWC

Sony Xperia 10 Plus s protáhlým displejem za 10 990 Kč [MWC]
2019-02-25T16:37:44+02:00
• 25. 2. 2019

Sony si pro nás nepřipravilo jen model Xperia 10, ale také větší variantu v podobě Sony Xperia 10 Plus. I v tomto případě došlo k představení na největší konferenci MWC v Barceloně. Jaké jsou rozdíly oproti menšímu modelu Xperia 10?

Sony Xperia 10 Plus nabízí větší displej, ale stejné rozlišení

I zde platí, že Sony vsadilo na svůj klasický design. Abych vše upřesnil, máme zde velký displej, který doprovází širší horní rámeček. I v tomto případě tedy platí, že Sony nevnímá aktuální trendy a jde si svou vlastní cestou, což rozhodně není špatně, ale také ne dobře. 

Na přední straně telefonu se nachází velký 6,5palcový displej s poměrem stran 21: 9. Dokonce bylo zachováno i rozlišení, které činí 2520 x 1080 pixelů, tedy Full HD+. Jak si tedy můžete všimnout, po displejové stránce je hlavní rozdíl jen ve velikosti – oproti menšímu modelu Xperia 10. Ani tentokrát nesmím zapomenout na poznámku, že tento displej nemusí každému vyhovovat – jedná se totiž o velmi protáhlý displej, viz přiložený snímek níže.

Radost dělá přítomnost kovové konstrukce, přičemž tělo by tak mělo být odolné vůči poškrábání. Fanoušci kabelových sluchátek jistě zajásají, neboť je zde přítomen 3,5 mm jack konektor. Přítomnost USB-C konektoru taktéž potěší. Ovšem i zde platí absence jakékoliv odolnosti proti prachu či vodě. I v tomto případě si dovolím poznámku – na toto nejsme u Sony zvyklí, a to i přesto, že se jedná o střední třídu. 

Sony Xperia 10 Plus je v porovnání s menší variantou „dělo“

Jistě vás ale všechny zajímají hlavní rozdíly mezi Sony Xperia 10 a Xperia 10 Plus. Zatímco menší varianta nabízí 3 GB RAM, v případe Xperia 10 Plus se o dočasně spuštěné aplikace a dokumenty stará operační paměť s kapacitou 4 GB. Rozdíl je patrný také u procesoru. Xperia 10 je vybavena slabším Snapdragonem 630, ovšem vyšší model nabízí lehce výkonnější Snapdragon 636. 

Totožné je i vnitřní úložiště pro soukromá data, které činí 64 GB. Samozřejmě si úložiště můžete rozšířit pomocí microSD karty, a to až o dalších 512 GB. V případě modelu Xperia 10 Plus je přítomný akumulátor s kapacitou 3 000 mAh – menší kousek je vybaven 2 870 mAh baterií. Ta vám zajistí energii pro celý pracovní den. Chytrý režim STAMINA navíc předvídá, jak dlouho baterie vydrží, a přizpůsobuje využívání energie, aby vám nedošla příliš brzy. A nakonec, čtečku otisků prstů najdeme na pravé straně telefonu. Android 9 Pie je pak samozřejmostí. 

Na zadní straně telefonu se nachází duální fotoaparát s rozlišením 12 + 8 Mpx. Sekundární fotoaparát však slouží pro dvojnásobné optické přiblížení obrazu. Velmi nás ale potěšila podpora natáčení videa v rozlišení 4K. Pro vytváření selfie snímků je připraven 8megapixelový fotoaparát. Zajímavé je, že se Sony rozhodlo i do střední třídy přivést technologii AR.

Sony Xperia 10 Plus by se měla začít prodávat již během tohoto týdne, a to v modré. stříbrné a zlaté. Je však důležité poznamenat, že pouze na vybraných trzích. 

Aktualizováno

Smartphone Sony Xperia 10 Plus bude dostupný na našem trhu za 10 990 Kč.

Zdroj: sonymobile.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Zdeněk Koutský

Passionate Senior Editor at Dotekomanie.cz, where tech meets storytelling. Seasoned Sales Director, weaving technology into every success story, and relishing every moment of it!

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat