Intel – takto by mohl vypadat jeho první skládací telefon

Intel – takto by mohl vypadat jeho první skládací telefon
2019-02-01T13:00:18+02:00
• 1. 2. 2019

Různí výrobci smartphonů si již nějaký ten pátek pohrávají s myšlenkou v podobě skládacího telefonu. Někteří své prototypy již představili, někteří na něm teprve pracují. Tento segment je samozřejmě velmi lákavý, tudíž se nelze divit, že se o tuto kategorii zajímají i další technologičtí výrobci.

Dokonce se o tento segment zajímají výrobci počítačů a procesorů, jako je například Microsoft, Qualcomm, IBM či Intel. Všechny tyto společnosti údajně usilovně pracují na vlastních skládacích telefonech. Zahraniční server LetsGoDigital navíc nyní odhalil patent od amerického výrobce Intel, který vše potvrzuje.

Intel by mohl pracovat na svém skládacím telefonu

V polovině roku 2017 WIPO zveřejnilo patent od společnosti Intel Corporation. Tento patent se týkal elektronického zařízení se skládacími zobrazovacími panely. Dokumentace obsahuje mnoho fotografií, zato velmi krátké popisky. 

Tak či onak je z přiložených snímků zřejmé, že Intel pracuje na svém vlastním skládacím telefonu, který bude možné rozložit do velikosti tabletu, a to pomocí tří displejů. K dispozici by dle patentu mělo být i speciální stylus, který vám pak usnadní práci se zařízením. 

Je však vysoce nepravděpodobné, že bychom se podobného zařízení dočkali již v první polovině letošního roku. Na druhou stranu je skvělé, že i společnosti, jako je Intel, na takovém produktu skutečně pracují. 

Zdroj: nl.letsgodigital.org

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Zdeněk Koutský

Passionate Senior Editor at Dotekomanie.cz, where tech meets storytelling. Seasoned Sales Director, weaving technology into every success story, and relishing every moment of it!

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat