Google zvyšuje úsilí v oblasti vlastních čipů

Google zvyšuje úsilí v oblasti vlastních čipů
2019-02-12T15:34:27+02:00
• 12. 2. 2019

Dříve si Google nechal vyrábět smartphony a jiný hardware u jiných společností. U mobilů se jednalo o sérii Nexus, kde v podstatě společnost dodávala jen software. S příchodem Pixelů jsme se dočkali i čipů z dílny samotného Googlu. Sice se o výrobu starají jiné firmy, tak o vývoj se starají týmy vyhledávacího giganta. Příkladem může být Pixel Visual Core nebo Titan M v nejnovější generaci mobilů. To ale není vše, pracuje i na dalších čipech, například pro umělou inteligenci nebo pro zabezpečení vlastních serverů. Nyní se ukazuje, že zvyšuje své úsilí v tomto segmentu.

Google a posílení nově vzniklého týmu

Díky zprávě Reuters se dozvídáme, že v posledních několika měsících budoval tým v Indii, konkrétně ve městě Bengaluru, kde se soustřeďují technologické společnosti. V tuto chvíli tým čítá přibližně 20 členů, přičemž pochází od společností jako Qualcomm, Intel, Nvidia nebo Broadcom. Dle dostupných informací se podílí na vývoji a testování gChipů.

V tuto chvíli se plánuje rozšířit tým na 80 členů, což dokazují otevřené pozice pro vývoj SoC (System on Chip), designérů, inženýrů a testerů. Hlavním cílem této divize je finalizace čipů, než Google zadá vývoj externím společnostem mající dostatečnou kapacitu a technologie pro masovou výrobu.

Pixel Visual Core

Google tímto způsobem snižuje závislost na jiných společnostech a navíc může docílit požadovaných vlastností hardwaru bez nutnosti kompromisů při používání hardwaru jiných společností. Je tak docela možné, že se v budoucnu dočkáme dalších zajímavých možností nejen u mobilů. V tuto chvíli uživatelé nejvíce ocení například práci Pixel Visual Core, kde jde vidět výsledek na zpracovaných snímcích za použití funkce NightSight nebo HDR+.

Zdroj: 9to5google.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Přemysl Vaculík

Šéfredaktor, tvůrce dotekomanie.cz, androiďák, podcaster v PZL. Také milovník adrenalinových sportů, na které nemá čas.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat