Apple pracuje na biometrické technologii pro odemykání aut

Apple pracuje na biometrické technologii pro odemykání aut
2019-02-15T06:44:09+02:00
• 15. 2. 2019

Odemykání automobilu pomocí klíče začíná být pomalu passé. Máte-li totiž správné auto, který je vybaven nejmodernějšími technologiemi, můžete si jej odemknout skrze svůj mobilní telefon. Tuto možnost nabízí například Tesla. Nyní se k této společnosti přidá také Hyundai.

Automobilka Hyundai chystá nové vozidlo, které bude navrženo tak, aby jej majitel mohl odemknout prostřednictvím čtečky otisků prstů. Tento speciální vůz by měl být v prodeji již v průběhu letošního roku. 

Apple může implementovat Face ID do vozidel

Skvělými zprávami ale nekončíme. Nyní se totiž zdá, že se do tohoto segmentu přidá i Apple, ovšem v trochu jiné roli. V tomto případě bude společnost s logem nakousnutého jablka pracovat na novém systému, který umožní majitelům získat přístup k jejich vozidlům skrze biometrii. 

Tuto informaci dokonce potvrzuje i nedávno zveřejněný patent pod názvem „System and Method for Vehicle Authorization“. Ten popisuje mobilní technologii biometrické autentizace, pomocí které by bylo možné odemykat vozidlo například skrze Face ID. 

Taková technologie by ale mohla být naprosto průlomová. K dispozici by mohlo být vícero účtů pro konkrétní vozidlo, přičemž každý účet by mohl být specificky nastaven (pozn. red.). Nicméně, zatímco patent byl zveřejněn teprve před pár dny, podán byl ve skutečnosti již v únoru roku 2017. Za celé dva roky došlo ve světě k výraznému pokroku, tudíž je vysoce pravděpodobné, že Apple na podobné technologii skutečně začne pracovat. 

Zdroj: engadget.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Zdeněk Koutský

Passionate Senior Editor at Dotekomanie.cz, where tech meets storytelling. Seasoned Sales Director, weaving technology into every success story, and relishing every moment of it!

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat