Apple by mohl představit „speciální“ iPhone pouze pro Čínu

Apple by mohl představit „speciální“ iPhone pouze pro Čínu
2019-02-05T11:44:32+02:00
• 5. 2. 2019
1

Již v několika článcích jsme vás informovali o tom, že za současný stav iPhonů může především čínský trh, kde se nové vlajkové modely prodávají velmi zřídka. Čínští zákazníci podle všeho přestávají o nové telefony s logem nakousnutého jablka jevit zájem, přičemž raději se poohlédnout ke konkurenčním značkám. 

Kdybychom se například bavili o českém trhu, Apple by s největší pravděpodobností nad situací mávl rukou. Vzhledem k tomu ale, že Čína je pro jablečnou společnost naprosto klíčovým trhem, musí vymyslet radikální řešení. 

Analytici se nad otázkou „Co by měl Apple v současné chvíli udělat?“ lámali dlouhou dobu hlavu. Nakonec však přišli s tvrzením, že na tuto otázku jednoduchá odpověď zkrátka a jistě není. Naopak zaměstnanci, respektive bývalí zaměstnanci společnosti Apple, prý řešení mají.

Apple musí představit nový iPhone

Dle bývalých zaměstnanců by Apple měl představit zbrusu nový iPhone, který bude vytvořený přímo pro čínský trh. V prodeji by pak měl být pouze v Číně. S těmito zaměstnanci udělal zahraniční server Wall Street Journal speciální rozhovor. 

Bývalí zaměstnanci samozřejmě blíže nespecifikovali přednosti nového iPhonu, ovšem lehce nastínili, kde Apple přesně krvácí. Podle jejich slov má společnost velký problém s reakcí na potřeby čínského trhu. 

Apple ale nezaostává pouze na straně hardwaru, ale také na straně softwaru. V Číně jsou hojně využívány QR kódy, které skutečně potkáte v každém větším podniku. Tyto kódy ale Apple, respektive iOS, začal podporovat až od příchodu verze 11. Konkurenční systémy jej však podporovaly mnohem dříve. 

Dle slov exzaměstnanců musí Apple zapracovat jak na hardwaru, tak také softwaru. Klíčové pro společnost bude, aby držela krok a snažila se inovovat. 

Zdroj: 9to5mac.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Zdeněk Koutský

Passionate Senior Editor at Dotekomanie.cz, where tech meets storytelling. Seasoned Sales Director, weaving technology into every success story, and relishing every moment of it!

Komentáře

Martin Jeřábek

VIP 5. 2. 2019, 13:27

No vzhledem k tomu jak se USA chová nyní k Číně si myslím že nějaký Apple může zapomenout že by se víc prodával v Číně, oni nejsou hlupáci jako USA.

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat