Huawei přeskočilo Apple a je druhým největším prodejcem na světě

Huawei přeskočilo Apple a je druhým největším prodejcem na světě
2018-12-31T18:32:20+02:00
• 1. 1. 2019
3

Jak Huawei slíbilo, tak také splnilo. Do konce letošního roku chtěla společnost dodat více než 200 milionů kusů svých chytrých telefonů, a to se této firmě nakonec skutečně povedlo. Oproti loňskému roku dosáhla ohromujícímu nárůstu v podobě 30 %, neboť v té době dodala „pouze“ 153 milionů kusů. 

Dle společnosti Nikkei pomohla k těmto výsledkům hlavně řada P20, díky které se společnost Huawei stala druhým největším prodejcem smartphonů na světě – dokonce Huawei přeskočilo i Apple.

Huawei naplnilo své cíle, příští rok ale bude mít problémy

Huawei dokázalo zvýšit své tržby nejen v Číně, ale také Africe a Evropě. Bohužel pro společnost, musí čelit zákazům, a to na přímo na klíčových trzích – v Kanadě, Austrálii a ve Spojených státech amerických. To ale technologického giganta nijak nezastavilo a svůj největší cíl pro letošní rok splnil. 

Rok 2019 však bude pro Huawei velmi důležitý a obtížný. Nedávno se totiž na internetu objevilo prohlášení, že právě tato společnost spolupracuje s čínskou vládou, čímž může docházet k různým odposlechům. Jedná se samozřejmě o bezpečnostní riziko, ovšem doposud se nikde neobjevil žádný důkaz, který by tuto informaci potvrdil. 

I přesto se vlády různých zemí snaží přijít s různými opatřeními, aby čínská vláda neměla k soukromým informacím přístup. Například Andrej Babiš prohlásil, že česká vláda se bude muset zbavit všech mobilních telefonů značky Huawei. Problém je však trochu někde jinde – v telekomunikační infrastruktuře. 

Pokud tedy operátoři budou infrastrukturu společnosti Huawei i nadále používat, bezpečnostní riziko tu bude i nadále. A právě tato nepříjemná situace může v příštím roce Huawei velmi znatelně ublížit. 

Zdroj: gsmarena.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Zdeněk Koutský

Passionate Senior Editor at Dotekomanie.cz, where tech meets storytelling. Seasoned Sales Director, weaving technology into every success story, and relishing every moment of it!

Komentáře

Viktor Čistý

3. 1. 2019, 9:41

Nemalý problém je pane Koutský bohužel i v telefonech, přesněji ve vlastních SoC Kirin, neb „díky“ těmto do značné míry blackboxům jsou Huawei & čínští soudruzi pokud chtěli/chtějí/budou chtít schopni daleko sofistikovanêjší spionáže, než jen s použitím „vytuněného“ sw, jenž je relativně snadno odhalitelný.

Viktor Čistý

3. 1. 2019, 9:55

To samé samo platí i v „obráceném gardu“ o amerických NSA & spol. v případě Qualcommů a obávám se, že i Apple Axx.

Tak to cucim.
Mate 20 pro se zelenajicim se okrajem u dodavatele LG , u BOE zas naruzovely displej a nepravidelny svit displeje. Za ty penize katastrofa.

U P20pro zas po aktualizaci nad b128 fotoy v nocnim rezimu jak u xiaomi za 3tisice….

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat