Ulefone S10 Pro – nenechte se zmást názvem, jde o slaboučkou novinku

Ulefone S10 Pro – nenechte se zmást názvem, jde o slaboučkou novinku
2018-11-30T16:20:12+02:00
• 1. 12. 2018
4

Ulefone S10 Pro vypadá, že půjde o výkonný telefon, když má v názvu uvedeno přídomek „Pro“. Dále název S10 připomíná název, který používá jihokorejský Samsung u své top řady telefonů. Ulefone svůj telefon vybavil poměrně špatně. Dokonce tak špatně, že svými parametry spadá do nižší kategorie chytrých telefonů. Od nového Ulefone S10 Pro nečekejte zázraky, spíše zklamání.

Krásný vzhled není vše

Ulefone nalákal krásným názvem a krásným plakátem na připravovaný telefon. Bohužel se dočkáme jen staršího a slabšího vybavení obaleném v krásném kabátě. Krásným kabátem myslíme duální fotoaparát a displej s výřezem. Bohužel duální fotoaparát má 13 MPx (interpolovaných na 16 MPx) a k tomu 5 MPx. Jelikož procesor je slabý a jen čtyřjádrový s možností zpracovat maximálně snímky do velikosti 13 MPx, stěží se uživatel dočká kvalitních fotografií. Interpolace se uživatel dočká pravděpodobně i u kamery pro portrétový efekt, ta bude pravděpodobně jen 2 MPx a následným přepočtem na 5 MPx, ale to není potvrzené.

Přední část má 5,7″ displej v poměru stran 18:9 s výřezem na horní straně. Bohužel na spodní straně je veliká brada. Ve výřezu je umístěna přední kamera s 8 MPx rozlišením a též možností odemykání telefonu pomocí snímání obličeje.

O výkon se stará slaboučký čtyřjádrový procesor od MediaTeku MT6739. K tomu jsou dostupné 2 GB operační paměti a a 16 GB interního úložiště. Ulefone S10 Pro přijde s baterií o kapacitě 3 350 mAh a pravděpodobně se starým micro USB. Operační systém je Android 8.1 s mírnými úpravami od výrobce. Cena zařízení nebyla stanovena, soudě však dle předchozího modelu Ulefone S9 Pro bude cena kolem 80 euro, v přepočtu tedy mírně přes 2 000 Kč.

Zdroje: gizchina.com, mediatek.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Karel Čapka

Absolvent mediálních studií a žurnalistiky. Zajímám se o moderní technologie, sociální sítě a mám rád focení. Vždy si najdu chvilku na čtení a baví mě učit se novým věcem. Zajímají mě moderní dějiny, politika, geografie, Formule 1 a vlastně ode všeho něco.

Komentáře

Tomáš Palíšek

20. 1. 2019, 10:28

Důležitá je optimalizace a tu Ulefone zvládá příkladně. Mám zkušenost s ulefone s8 v základu a je to neuvěřitelně svižnej stroj. Pak mám s s10 parametrově srovnatelnej mix 2 a ten se řadí nejspolehlivější telefony který se mi dostaly do rukou. A že jich bylo. Nejdřív ten telefon kupte, zkuste a až pak pomlouvejte.

Cecil Cecilo

1. 12. 2018, 9:58

Celkem není jasné co více očekávat od levného telefonu.
Článek obsahuje jen dohady a nenávist k levným přístrojům.

Matěj Vondráček

1. 12. 2018, 16:52

Tady jde spíš o záměrné zmatení zákazníků. Jinak souhlasím s tím, že to není špatný telefon.

Cecil Cecilo

2. 12. 2018, 2:26

Čekalo by se nějaké praktické zkušenosti, ale jen drby o tom co autor ani neviděl. Takové „jedna paní povídala“. A o zmatení, vzhedem k ceně, není předpokládatelné. Jen další nicneříkající článek.

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat