Onikuma M180 – herní sluchátka s dobrým poměrem cena/výkon uživatelská zkušenost

Onikuma M180 – herní sluchátka s dobrým poměrem cena/výkon [uživatelská zkušenost]
2018-12-31T16:00:08+02:00
• 31. 12. 2018

Onikuma je poměrně méně známý výrobce periferií k počítačům. Do jeho portfolia spadají sluchátka kabelová i bezdrátová, klávesnice či myši. Na recenzi jsme získali nejnovější sluchátka Onikuma M180, která jsou přírůstkem do herní řady sluchátek od zmíněného výrobce. Vyznačují se především komfortním sezením na uších, dobrým vykreslením zvuků ve hrách a výborným potlačením zvuků z okolí. Nějaké mínusy se však též naleznou, spíše než na přehrávání hudby jsou určeny pro komunikaci.

Skvělé, ale…

Sluchátka Onikuma M180 jsou designově vydařené zařízení. Na první pohled zaujmou svým poměrně monstrózním provedením. Klapky na uši jsou v průměru 5 cm široké a velice dobře pokryjí celé uši. Sedí příjemně, nezahřívají přílišně ušní lalůčky a po dvou hodinách intenzivního nošení nejsou na uších nijak nepříjemné a teplo vzniklé není nijak diskomfortní. Spojení klapek je pomocí měkkého koženkového materiálu, který není na lebce příliš cítit a není nijak nepohodlný. Samotná konstrukce drží díky kovovému prvku, který je značně ohebný. Naštěstí není těžký na to, aby zvyšoval zátěž a hlavě. Nejtěžším prvkem na celých herních sluchátkách jsou klapky. Onikuma M180 váží mírně přes 400 g.

Samotný kabel na přenos zvuku je obalen látkovou izolací a ta činí kabel mohutným a ne snadno poškoditelným. Na kabelu je umístěno plastové těleso, kde je pro uživatele kolečko na ovládání hlasitosti, dále tlačítko na zapínání led osvětlení a tlačítko na zapnutí mikrofonu. Konec kabelu je rozdělený, jednu část tvoří standardní 3,5 mm jack, který vypadá pozlaceně, a též USB konektor typu 2.0, který napájí LED osvětlení na sluchátkách. Onikuma M180 vypadají na první pohled bytelně a dobře konstrukčně zpracovány. Jelikož v balení k nim není žádné ochranné pouzdro, musí je uživatel v případě nutnosti převozu převážet tak, jak jsou. Každopádně dobrá ochrana kabelu a dobrou konstrukci náhlavní soupravy by poškodil jen tvrdší úder do plastové vnější části klapek.

Hudebně se sluchátka hodí zcela skvěle na hry a komunikaci při nich. Při hraní jsou slyšet všechny možné zvuky, které při pouštění zvuků z reproduktorů uslyšíte hůře. Sluchátka velice dobře reprodukovala veškeré zvuky, které byly ve hře potřebné slyšet. Sluchátka jsem testoval při hraní World of tanks, kde jsem měl doposud vždy puštěné zvuku skrz reproduktory na stole. S herními sluchátky jsem nově uslyšel i dříve neslýchané zvuky, jako například praskání větví, zvuk šumění větru, sesyp písku, padání zdiva, či byly krásně vykresleny zvuky prolétajících letadel. Ve sluchátkách byly krásně slyšet basy a mluvené slovo jak ze hry, tak z komunikace s přáteli bylo vždy čisté a srozumitelné. Onikuma M180 navíc velice dobře tlumí okolní hluk, stěží tak slyšíte okolní dění, jelikož zvuk ze sluchátek vás skvěle vtáhne do hry.

Onikuma M180

Při hovoru (Skype, TeamSpeak) s přáteli byla jejich komunikace slyšitelná správně a srozumitelně, druhá strana pak sdělovala i dobrý příjem, konkrétně čisté vykreslení bez okolního ruchu. Avšak při přiblížení mikrofonu až na ústa byla slova překreslena spíše dechem a prskáním, proto je lepší mít mikrofon mírně od úst.

Pro uživatele, který však hledá precizní multifunkční sluchátka na hraní her, komunikaci s přáteli a poslech hudby však tato sluchátka nejsou určena. Skvěle splňují parametry pro hry a komunikaci, ale při přehrávání hudby (mimo hraní her) již však tolik neoslní. Nedokáži přesně definovat, co je činí špatnými pro poslech hudby, avšak zvuková kvalita z nich vycházející by musela být upravena ekvalizérem, aby byla uchvacující i pro uši. Pokud však uživatel není náročný na svá sluchátka pro primární přehrávání hudby, nejsou Onikuma M180 špatnou volbou, ale nevytvoří tak skvělý první dojem jako při puštění hry.

Onikuma M180 jsou zatím dostupné jen na Amazonu a brzy budou i na dalších obchodech, jako je například Gearbest. Jejich cena je kolem 500 Kč. Sluchátka přichází v balení i s rozdělení jacka na mikrofon a zvuk zvlášť, můžete je tedy připojit k herním konzolím.

Specifikace

  • Délka kabelu: 2m
  • Senzitivita: 94dB
  • Frekvence: 20 – 20KHz
  • Mikrofón: 6.0 x 5.0mm
  • Senzitivita mikrofonu: -38dB
  • Impedance mikrofonu: 2,2 Kilo ohm
  • Typ mikrofonu: přímý
  • Průměr sluchátek/klapek: 50 mm
  • Impedance: 16 ohm
  • El. proud v LED: 100 mA
  • Voltáž LED osvětlení: DC 5V
  • Konektivita: USB (jen pro osvětlení) + 3.5mm

Zdroj: oni-kuma.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Karel Čapka

Absolvent mediálních studií a žurnalistiky. Zajímám se o moderní technologie, sociální sítě a mám rád focení. Vždy si najdu chvilku na čtení a baví mě učit se novým věcem. Zajímají mě moderní dějiny, politika, geografie, Formule 1 a vlastně ode všeho něco.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat