OnePlus 5 a 5T dostávají aktualizaci na Android 9 Pie aktualizováno

OnePlus 5 a 5T dostávají aktualizaci na Android 9 Pie [aktualizováno]
2018-12-26T13:20:45+02:00
• 26. 12. 2018

Aktualizováno 26. 12.

Nakonec majitelé smartphonů OnePlus 5 a 5T nemuseli čekat dlouho. Společnost oficiálně uvolnila stabilní verzi OxygenOS 9 založeném na Androidu 9 Pie. Ne všechny novinky jsou ale dostupná pro oba mobily. Model 5T získá nová navigační gesta, což se netýká OnePlus 5. Již nyní byste měli mít aktualizaci dostupnou, případně ji získáte na své zařízení během několika dnů.

Původní článek 13. 12.

Společnost OnePlus uvolnila celosvětově aktualizaci Android 9 pro své telefony OnePlus 5 a OnePlus 5T. Aktualizace přichází zaobalená do nástavby beta verze 9 Oxygen OS 22. Na oficiální verzi si uživatelé musí ještě chvíli počkat.

Veliké změny nečekejte

Kromě samotné aktualizace verze operačního systému si několik novinek přichystalo tradičně i OnePlus. Došlo k optimalizaci „Do Not Disturb“ režimu, stejně tak několik nových vychytávek nalezneme i v herním režimu. V nastavení pak přibyla možnost přizpůsobit si barvu motivu zcela dle vlastních představ.

Dosud byla nabídka omezena na 8 přednastavených možností. Potěší mimo jiné i zahrnutí poslední bezpečnostní záplaty ze začátku listopadu. Též byla upravena aplikace počasí od OnePlus, nově je podporováno více aplikací pro funkci Parallel Apps a systém prošel celkovou grafickou menší obměnou.

V nastavení nově nalezneme funkci adaptivní baterie, bylo přeskládáno menu v nastavení, přeskakování mezi aplikacemi je zcela dle vzhledu v čistém Androidu 9, a dokonce je výrazně rychlejší a plynulejší než u verze předchozí.

Většinu nových funkcí Androidu 9 jsme postupně odhalovali v naší sérii článků o novinkách v rámci Developer Preview. Ve zkratce jsou však nejzásadnějšími novinkami zejména nové ovládání prostřednictvím gest, centrum „Digital Wellbeing“ či prvky umělé inteligence.

Bohužel, Digital Wellbeing není stále dostupné pro všechny smartphony. Uživatel se však dočkal novějšího distribuování notifikací či obměnu grafického prostředí při změně hlasitosti. Notifikační centrum je v rozích zaoblené a většina ikon je ve tvaru kruhu. Oficiální je nyní i podpora pro výřezy v displeji, čemuž se přizpůsobil zejména status bar.

Zdroje: droid-life.com, neowin.net

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Karel Čapka

Absolvent mediálních studií a žurnalistiky. Zajímám se o moderní technologie, sociální sítě a mám rád focení. Vždy si najdu chvilku na čtení a baví mě učit se novým věcem. Zajímají mě moderní dějiny, politika, geografie, Formule 1 a vlastně ode všeho něco.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat