National Geographic spolupracuje s YouTube na VR dokumentech

National Geographic spolupracuje s YouTube na VR dokumentech
2018-12-14T09:54:03+02:00
• 14. 12. 2018

Velmi populární magazín National Geographic nyní začal spolupracovat se společností YouTube. Obě strany společně chystají zcela novou sérii různých virtuálních videí. Vůbec první video je z místa Okavango Delta, Botswana.

Ve své podstatě se jedná o jedno z posledních „divokých“ míst na světě. Díky této spolupráci tak máme jedinečnou možnost nahlédnout do krajin, které neovládají technologie, ale příroda samotná. 

National Geographic chystá VR dokument

Celkově nás čeká čtyřdílná série. National Geographic a YouTube se v každém videu zaměří na největší mokřady v Jižní Africe. Každá pětiminutová epizoda přenese diváka přes botswanskou divočinu, kde se mimo jiné nachází největší počet slonů, lvů, gepardů, divokých psů a ptáků. 

Velký odborník National Geographic, Dr. Steve Boyes, každý rok pracuje se svým týmem, který se skládá z angolských, namibijských a jihoafrických vědců. Celý tým pak prozkoumává různé řeky a celkový ekosystém. 

Kromě toho jsme se dočkali také VR verze, pomocí které máme možnost být takřka na místě. Stačí pouze nasadit VR brýle a začít sledovat video. Nové epizody si již nyní můžete prohlédnout na oficiálním kanálu YouTube. K dispozici jsou také na webových stránkách a v aplikaci VR pro Google Daydream. 

Zdroj: techcrunch.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Zdeněk Koutský

Passionate Senior Editor at Dotekomanie.cz, where tech meets storytelling. Seasoned Sales Director, weaving technology into every success story, and relishing every moment of it!

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat