5G síť poprvé oficiálně spuštěna v Jižní Koreji

5G síť poprvé oficiálně spuštěna v Jižní Koreji
2018-12-10T13:00:14+02:00
• 10. 12. 2018

Nový telekomunikační standard 5G pro přenos mobilních sítí, o kterém v poslední době slýcháme čím dál více i u nás, má za sebou oficiální start. Nepostaral se o něj nikdo jiný než největší mobilní operátoři v Jižní Koreji. Každopádně do prvního zátěžového testu jsou zapojeni výhradně firemní zákazníci a ti mají k dispozici pouze jedno zařízení označené stále jako prototyp. O jeho dodání se postaral největší místní výrobce – společnost Samsung.

Na začátku byl videohovor

Datum 3. prosince vešel do dějin, neboť byl uskutečněn první videohovor na 5G síti ze střediska operátora SK Telecom ve čtvrti Seongnam do kanceláře vedoucích v centru Soulu. Při tom byl použit neznámý telefon od Samsungu, se kterým dlouhodobě úzce spolupracovali při urychlení nasazení do provozu. Zahájení 5G sítě bylo zaznamenáno také u operátora KT a LG Uplus. Dohromady pokrývají zatím 13 velkých měst, kde například můžeme zmínit Soul, ostrov Juju, Seongnam, Hwaseong.

Chytré telefony podporující 5G síť údajně budou dostupné minimálně až od března příštího roku. Do té doby všichni výše zmínění slibují rozšíření sítě po celé zemi. Bohužel nikdo nepotvrdil dřívější spekulace, že prototypem je připravovaná novinka Galaxy S10, přestože připomíná spíše současný model Galaxy S9+. V další vlně spuštění 5G sítě by se mohl ocitnout mobilní trh ve Spojených státech pod taktovkou hlavních operátorů Verizonu a AT&T.

Zdroje: nocutnews.co.kr, engadget.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Antonín Horňáček

Členem Dotekománie od samotného založení a tato věrná podpora trvá více než 10 let. Oblíbeným výrobcem je jednoznačně kalifornský Apple, ale velmi rád vzpomíná na BlackBerry a nezanevřel ani na zařízení s Androidem.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat