Chystá se netradiční Nokia?

Chystá se netradiční Nokia?
2018-12-28T14:00:15+02:00
• 28. 12. 2018
1

V tuto chvíli je Nokia 9 nejočekávanějším modelem od společnosti HMD Global, ale jak se ukazuje, v přípravě je zřejmě ještě jeden top model. Zatím neznáme označení nebo kódové jméno. V podstatě je k dispozici velmi málo informací, byť jsou na světě dvě fotografie, z kterých se dá mnohé vyčíst.

Bez díry nebo výřezu?

Neznámá Nokia se objevila na čínské sociální síti Weibo. Zadní strana ponese rovnou tři foťáky. Můžeme jen odhadovat, jestli dojde na použití zoomu a širokoúhlého foťáku, nebo se bude nabízet jen jedna z těchto možností a třetí senzor bude sloužit jen pro určení hloubky. Zajímavé je, že na zadní straně není čtečka otisků prstů. Ta by se měla nacházet na přední straně přímo pod displejem.

Přední strana je také zajímavá i z důvodu absence přední kamery. Respektive nad displejem není mnoho prostoru a nevypadá to, že by se nacházela pod displejem v širší bradě. Buď HMD Global představí mobil bez přední kamery, nebo se bude nabízet nějaké alternativní řešení.

Jsou k dispozici dvě možnosti. Buď se kamerka skutečně nachází ve spodní bradě, nebo jednoduše není zakomponována vůbec a nějak se bude používat zadní kamera. Samozřejmě je zde možnost, že se díváme jen na prototyp a od finální podoby se značně liší. Nyní můžeme jen konstatovat, že tato novinka bude vybavena procesorem Snapdragon 845.

Zdroj: androidheadlines.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Přemysl Vaculík

Šéfredaktor, tvůrce dotekomanie.cz, androiďák, podcaster v PZL. Také milovník adrenalinových sportů, na které nemá čas.

Komentáře

Nokia 9 se měla představit koncem roku 2017, pak začátkem roku 2018.
Poté se to opět posunulo na polovinu roku 2018. Dnes už nevěřím že Nokia dokáže vyrobit konkurenceschopný telefon v nejvyšší třídě.

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat