Apple údajně chystá návrat Touch ID, vyhne se Face ID?

Apple údajně chystá návrat Touch ID, vyhne se Face ID?
2018-12-19T12:41:46+02:00
• 19. 12. 2018

Existuje mnoho uživatelů, kteří by rádi vyměnili Face ID u svého iPhonu za klasické Touch ID. Je to jednoduché – sice se jedná o zastaralou technologii, zato o několik milisekund rychlejší přístupový bod. I přesto je ale Face ID mnohem spolehlivější a bezpečnější. 

Mezi námi se však stále najdou tací, kteří by Touch ID viděli i v budoucích modelech (například já). A Apple by údajně opravdu chtěl v budoucnu tyto dvě technologie zkombinovat, tedy alespoň podle nejnovějšího patentu. 

Touch ID opět v iPhonu, hned vedle Face ID

Nový patentový dokument odhalila společnost Patently Apple. Tento patent detailně popisuje chvíli, kdy iPhone nejprve vyžádá autentizaci pomocí Face ID. Pakliže ale dojde k selhání, operační systém uživateli nabídne možnost autentizace skrze Touch ID. Kdyby uživatel nebyl úspěšný ani v tomto kroku, musel by zadat klasické heslo. 

Na fotografiích výše si můžete všimnout, že společnost Apple pro patentové dokumenty používá design starých iPhonů. Nejedná se o nic neobvyklého, ba naopak. Apple to takto dělá již několik let. 

Každopádně, nabízí se otázka, kam by Apple mohl Touch ID implementovat. Je jasné, že do domovského tlačítka určitě ne, viz současný design iPhonů. Je tedy více než pravděpodobné, že při tomto způsobu provedení bude Touch ID implementováno přímo do displeje.

Patently Apple získal dokonce také část dokumentace, ve které je zmíněna implementace Face ID do Apple Watch. Více informací ale k dispozici není. 

Zdroje: 9to5mac.com, patentlyapple.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Zdeněk Koutský

Passionate Senior Editor at Dotekomanie.cz, where tech meets storytelling. Seasoned Sales Director, weaving technology into every success story, and relishing every moment of it!

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat