Poptel P60 je nejvybavenější odolný telefon na trhu

Poptel P60 je nejvybavenější odolný telefon na trhu
2018-11-26T17:14:36+02:00
• 26. 11. 2018

Poptel je novou čínskou značkou zaměřující se na chytré telefony v obrněném provedení. Nyní na trh v krátkém časovém sledu uvádí již několikátý telefon. Novinka se jmenuje Poptel P60 a jde pravděpodobně o nejvybavenější chytrý obrněný telefon na trhu. Za cenu kolem 5 000 Kč nabídne například 2K displej či certifikaci IP68.

Nabušený obrněnec

Za cenu kolem 5 000 Kč nabízí Poptel P60 poměrně široké spektrum dobrých specifikací. Dočkáme se 5,7″ displeje s rozlišením 2180 na 1080 pixelů (2K), chráněným tvrzeným sklem Corning Gorilla Glass. Díky duální kameře na zadní straně je možné snímat obrázky s bokeh efektem. Zadní fotoaparáty mají 16 a 5MPx snímače. Přední kamerka má jen 8 MPx s přidanou funkcí vylepšování obličeje při portrétovém módu. Na zadní straně najdeme čtečku otisku prstů. V telefonu je přítomen i NFC. Firma Poptel mírně šetřila na výkonu, jelikož použila rok a půl starý čip od MediaTeku Helio P23 (MT6763). Tento procesor je vyroben 16nm technologií FinFET s osmi jádry a maximálním taktem 2,3 GHz.

 

Poptel P60 nabízí ochranu IP68 a též MIL-SPEC 810G. Můžete s ním tedy tak zacházet prakticky, jak chcete, a nic se mu nestane. Vydrží otřesy, nárazy, je odolný proti prachu i vodě. Baterie získává 5 000 mAh a standardní nabíjení. Poptel P60 nabízí podporu 4G sítí v širokém rozsahu, a tak nechybí ani nejrozšířenější česká síť B20 (800 MHz). Paměť telefonu získala 6 GB operační paměti a 128 GB interního úložiště. Co se týče slotu na SIM karty, může vložit buď dvě nano SIM karty či jednu nano SIM kartu a jednu micro SD kartu. Nevýhodou Poptel P60 je jeho vyšší hmotnost 248 g. Operační systém Android 8.1 s úpravami přímo od výrobce.

Zdroj: poptelmobile.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Karel Čapka

Absolvent mediálních studií a žurnalistiky. Zajímám se o moderní technologie, sociální sítě a mám rád focení. Vždy si najdu chvilku na čtení a baví mě učit se novým věcem. Zajímají mě moderní dějiny, politika, geografie, Formule 1 a vlastně ode všeho něco.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat