Nový model Nokia přijde v prosinci

Nový model Nokia přijde v prosinci
2018-11-16T19:29:07+02:00
• 16. 11. 2018

HMD Global na trhu není kdovíjak dlouhou dobu. Za své působení ale dokázal znovu nastartovat již téměř zapomenutou finskou značku Nokia. Může za to především kvalita telefonů, které jsou navíc prodávány za velmi slušný peníz. 

Nedávno jsme vás informovali o tom, že se společnost HMD Global chystá představit další high-end zařízení s logem Nokia. O dostupnosti tohoto telefonu, Nokia 8.1, informoval mimo jiné i samotný Google, ovšem tak trochu nechtěně. 

Společnost Google totiž zveřejnila seznam podporovaných a certifikovaných zařízení ARCore na kterém se dosud nepředstavená Nokia 8.1 vyskytovala. Nyní jsme se ale dočkali oficiální pozvánky od HMD Global, ve které se uvádí, že nový telefon bude představen již 5. prosince v Dubaji. 

Nokia 8.1 dorazí již příští měsíc

Pozvánka byla zveřejněna na sociální síti Twitter, přesněji na profilu vedoucího produktového týmu HMD Global Juha Sarvikasa. V současné době samozřejmě ale neznáme podrobnější specifikace telefonu. Jediné, z čeho nyní můžeme vycházet, jsou předběžné spekulace. 

S největší pravděpodobností by nový model Nokia 8.1 měl nabídnout poměrně zajímavé hardwarové specifikace. Srdcem celého telefonu by měl být procesor Snapdragon 710, přičemž o dočasně spuštěné aplikace a dokumenty by se měla postarat operační paměť s kapacitou 4 GB. K dispozici samozřejmě bude také podpora AI, a to díky certifikaci ARCore.

Zdroj: phonearena.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Zdeněk Koutský

Passionate Senior Editor at Dotekomanie.cz, where tech meets storytelling. Seasoned Sales Director, weaving technology into every success story, and relishing every moment of it!

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat