Sluchátka od Applu se opět poodhalují

Sluchátka od Applu se opět poodhalují
2018-11-13T08:59:35+02:00
• 13. 11. 2018

Je skvělé vědět, že společnost s logem nakousnutého jablka neustále pracuje na nových náhlavních sluchátkách – a teď to nemyslím nijak zaujatě. Apple sluchátka zkrátka a jistě umí (no a taky je umí prodat za vysokou cenu). 

Každopádně, již nějaký ten pátek se dozvídáme, že Apple pracuje na zcela nových náhlavních sluchátkách, které by měly nabídnout špičkový zvuk, a to výhradně díky spolupráci se společností Beats Audio. Před pár dny si navíc Apple registroval poměrně zajímavý patent, který však nebude mít s poslechem hudby nic společného. 

Apple sluchátka nabídnou skvělé možnosti

Dle informací, které se objevily na internetu, by nová technologie (viz patent) měla zaručit výrazně kvalitnější hovory. Není totiž žádným tajemstvím, že pomocí náhlavních sluchátek lze uskutečňovat telefonní hovory. Většina výrobců se však soustředí pouze na kvalitu přehrávané hudby, což samozřejmě není špatně. Díky tomu ale nedochází ke zlepšení současné kvality hovorů. Pojďme si tedy údajně nová náhlavní sluchátka s logem nakousnutého jablka představit. 

Patent, který byl nedávno zveřejněn, poukazuje na přítomnost pěti mikrofonů na každém sluchátku. Údajně ale nemusí sloužit pouze pro detekci zvuku. Hlavní tři mikrofony by zaujaly směr do ucha uživatele, zatímco čtvrtý pak k ústům. 

Nejzajímavější je ale samotný procesor, který by se měl ve sluchátkách nacházet. Ten by totiž měl být schopen rozpoznat jejich polohu a nejen to. Pomocí hlasové asistentky Siri by dokonce mohl vyhodnotit, který z mikrofonů je nejblíže k ústům. Co se pátého mikrofonu týká, tak právě ten by se měl starat o tlumení šumu a okolního ruchu. Nová náhlavní high-end sluchátka v podání Applu prý pomalu a jistě klepou na dveře. Doufejme tedy, že se jich dočkáme co nejdříve.

Zdroj: 9to5mac.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Zdeněk Koutský

Passionate Senior Editor at Dotekomanie.cz, where tech meets storytelling. Seasoned Sales Director, weaving technology into every success story, and relishing every moment of it!

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat