iPhone s podporou 5G dorazí již v roce 2020

iPhone s podporou 5G dorazí již v roce 2020
2018-11-07T12:20:22+02:00
• 7. 11. 2018
4

Nějaký ten pátek se dozvídáme nové a nové informace ohledně vývoje mobilní sítě 5G. Na budování této technologie pracuje hned několik firem, včetně Samsungu, Intelu a Applu. A právě jablečnému gigantovi se nyní budeme věnovat.

Již od listopadu loňského roku se na internetu objevila spekulace, že společnost Apple navázala spolupráci s Intelem, a to kvůli vývoji čipu pro 5G síť. Konec konců by se mělo jednat o pravdivou informaci. Znamená to tedy, že ani Apple není výjimkou v budování 5G. 

O této skutečnosti informovala společnost Fast Company, která mimo jiné dodala, že první iPhone s podporou 5G bude představen již v roce 2020. Telefon by údajně měl být vybaven modemem Intel 8161. V současné době by se ale vše mohlo zastavit u problému, se kterým se setkal právě Intel. 

iPhone by měl nabídnout modem od Intelu

Nejvýkonnější modem na trhu je samozřejmě ten od Intelu, tedy model 8161. Dle informací by právě tento modem měl být předmětem k testování 5G sítě. Intel v tomto případě použije novou 10nanometrovou výrobní technologii, díky čemuž bude zařízení mnohonásobně rychlejší. Navíc by nemělo mít žádný problém s přehříváním. 

V současné době je největším kamenem úrazu právě teplota, se kterou má velké problémy modem Intel 8060. Přehřívání má samozřejmě negativní vliv také na spotřebu baterie telefonu, čehož si ale můžete všimnout například u současných 4G modemů. 

Jakmile u svého telefonu zapnete 4G LTE, spotřeba energie bude výrazně horší než v případě použití 3G. Zajímavé ale je, že Intel není se současným přehříváním nijak znepokojen. Dle jeho slov se nejedná o kdo ví jak problematickou či závažnou situaci. Zde ale nastává komplikace, tedy alespoň pro Intel – pokud totiž nezapracuje na svém modemu, Apple zvolí čipy od konkurence. 

Zdroje: neowin.net, 9to5mac.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Zdeněk Koutský

Passionate Senior Editor at Dotekomanie.cz, where tech meets storytelling. Seasoned Sales Director, weaving technology into every success story, and relishing every moment of it!

Komentáře

Jaroslav Hronek

7. 11. 2018, 17:03

Dorazí,ale až jako jedni z posledních a budou se bušit do prsou, jak jsou nejlepší! Idioti.

Robert Gradek

7. 11. 2018, 14:04

Opravdu v roce 202? ????

Hakus von Tyros

7. 11. 2018, 12:35

Tak to není až tak dobrá zpráva.
Mě z ní vychází jediné.
Honem začít šetřit na SGS10.

Zdeněk Koutský

VIP 7. 11. 2018, 14:02

To je otázka. Pokud se nepletu, tak právě model SGS10 bude vybaven modemem Intel 8060, který se přehřívá

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat