Google Pixel 3a na takřka oficiálním renderu aktualizováno

Google Pixel 3a na takřka oficiálním renderu [aktualizováno]
2019-04-24T17:00:18+02:00
• 24. 4. 2019
2

Aktualizováno 24. 4.

Evan Blass dnes zveřejnil render menšího Pixelu 3a, díky čemuž se potvrzují předchozí spekulace. Evan je mnohdy skoupý na slovo a proto další informace musíme dohledat na obrázku. Stačí si všimnout zobrazeného data ve widgetu na displeji zařízení. Je zde zmíněné datum 7. května, takže se více méně potvrzuje datum představení. Můžeme předpokládat, že se tak stane v odpoledních hodinách našeho času. Kromě toho čas na renderu odkazuje na Android 9 Pie, což není neobvyklé.

Větší rámečky a zejména pak prostor nad i pod displejem souvisí se zařazením mobilu do střední třídy. Na zádech najdeme jeden foťák stejně jako na přední straně. Bohužel Pixel 3a nenabídne stereo, aspoň soudě podle přední strany. Je docela možné, že se nějaké formy sterea dočkáme, ale nepředpokládáme to.

Aktualizováno 15. 4. 21:20

Google dnes představil novou reklamu, kde láká na Pixel 3 a nový film Avengers: Endgame. Konkrétně upozorňuje na další postavičky do Playground AR. Zatímco jsme si mysleli, že se jedná jen o další reklamní kampaň, tak se ukazuje, že se zároveň jedná o součást jiné kampaně.

Na speciální stránce, která není dostupná v Česku, zveřejnil výše uvedené video. Kromě toho na této stránce láká na datum 7. května se slovy, že něco nového se blíží do Pixel vesmíru. Zřejmě se tedy dočkáme představení levnější linie Pixel 3a. Jedná se zatím o předpoklad, jelikož konkrétní datum je rozdílné s premiérou filmu Avengers: Endgame.

Aktualizováno 15. 4. 10:25

O nových levnějších Pixel 3a již víme nějakou dobu a nyní konečně se poukazují informace o samotných cenách. Dle nejnovějšího úniku nejlevnější model bude nabízet za 649 kanadských dolarů, což je v přepočtu přibližně 11 000 Kč. Pokud se objeví v Česku, cena by mohla být pod hranicí 15 000 Kč. Větší model by pak měl stát 799 kanadských dolarů, tedy česká cena by mohla být kolem 17 500 Kč.

Aktualizováno 7. 4.

Google omylem potvrdil existenci další generace zařízení Pixel. Dříve se spekulovalo, že by novinky měly nést označení Pixel 3 Lite, ale následně se objevil náznak, že by se mohlo jednat o Pixel 3a. Nyní nepřímo na nějaký čas potvrdil tento název skrze své stránky, kde se objevilo právě označení Pixel 3a.

Aby toho nebylo málo, tak ve vývojářské konzoli společnosti Google se objevily informace o zařízeních Sargo a Bonito, což jsou kódová označení pro Pixel 3a a Pixel 3a XL. V podstatě se potvrzují úhlopříčky 5,6 a 6 palců a v obou případech se nabídne Full HD+ rozlišení.

Aktualizováno 17. 1.

Už jsme zde měli rendery a dokonce fotografie připravovaných levnějších Pixelů. Nyní jsme se dočkali videa, v kterém se zmiňují základní vlastnosti modelu Pixel 3 Lite. V první řadě se bude jednat o ochuzenější verzi plnohodnotných top modelů od Googlu. Konstrukce je plastová, nejsou obsaženy stereo reproduktory, o výkon se postará Snapdragon 670, vnitřní úložiště má velikost 32 GB a kapacita baterie je těsně pod 3000 mAh.

Zatím musíme brát tyto specifikace s rezervou, jelikož nejsou oficiální a vychází jen z předprodukčního vzorku. Co je ale ve videu vyzdviženo, je právě zadní kamera. U ní Google nešetřil a nešel se specifikacemi dolů. V podstatě bychom měli očekávat stejné výsledky jako u Pixelu 3/3 XL (recenze). Nepředpokládáme, že by novinka nabízela zvýšenou odolnost vůči vodě a prachu. Nyní je tedy otázkou, jak na tom bude z pohledu ceny. Pokud by Google snížil marži na co nejnižší úroveň, mohl by velmi zasáhnout celý trh. Hlavním prodejním lákadlem by byl právě zadní foťák a čistý Android.

K představení by mělo dojít kolem konference Google I/O, ale ani to zatím není potvrzeno.

Aktualizováno 9. 12.

Po nějaké době se opět objevily nějaké úniky kolem chystaných modelů od Googlu, které ponesou přívlastek Lite. Novinky zřejmě zapadnou do vyšší střední třídy, čemuž by měla odpovídat cena i specifikace. Zřejmě se dočkáme podobné strategie jako u současných modelů Pixel 3, tedy že nabídnout velmi podobné specifikace, jen se budou lišit ve velikosti konstrukce, úhlopříčky a kapacitě baterií. Nyní se na internetu objevily i rendery založené na únicích a CAD schématech.

Menší model bude mít rozměry 151,3 x 70,1 mm a úhlopříčku 5,5 palců. Větší model pak bude mít 6 palců a konstrukce bude ve velikosti 160 x 76,1 mm. Oba smartphony budou tlusté 8,2 mm (9 mm u foťáku) a nabídnou Full HD+ rozlišení (18.5:9). V základu budou mít 4 GB RAM, 32GB úložiště, 12MPx zadní foťák a 8MPx přední. Menší model bude mít zřejmě kapacitu baterie 2915 mAh. U většího modelu stále neznáme ani odhad. O výkon by se měl starat Snapdragon 670 nebo Snapdragon 710.

Zatím se jedná jen o spekulace a netušíme, kdy a jestli dojde k představení. Možná se Google pochlubí na CES nebo MWC, ale je to jen náš odhad.

Aktualizováno 26. 11.

Už to budou skoro dva týdny, co se na internetu objevily fotografie chystaného smartphonu Pixel 3 Lite. Zatím nelze s přesností říci, jestli se jedná o chystaný model nebo jen prototyp. Prozatím se musíme spokojit s další várkou fotografií, kde je tento model vyfocen vedle Pixelu 3, Nokie 3310 (původní) nebo iPhonů.

 

Základní specifikace zůstávají nezměněné. Bohužel se ale nedozvídáme další specifikace. Lze pouze odhadovat, že nemusíme počítat s voděodolností. Vzhledem k plastovému provedení můžeme odhadovat, že by se cena mohla pohybovat kolem 400 dolarů.

Původní článek 16. 11.

Nedávno jsme vás informovali, že Google pracuje na dalších smartphonech v rámci série Pixel. Jeden z nich má nést kódové označení sargo. Některé zdroje naznačovaly, že by se mělo jednat o cenově dostupné zařízení s nižšími specifikacemi. Nikdo nečekal, že by došlo k úniku po fiasku s Pixely 3. Bohužel si Google asi opět neuhlídal vývoj a zřejmě se nám naskýtá pohled na Pixel 3 „sargo“, který možná bude znám jako Pixel 3 Lite.

Pixel 3 „sargo“ Lite zamíří do střední třídy?

V rámci designu nás nic nepřekvapí. Pro odpůrce výřezu v displeji máme dobrou zprávu, nenachází se zde. Samotné specifikace odpovídají střední třídě. O výkon se zde bude starat Snapdragon 670, který bude mít k dispozici 4 GB operační paměti. Pro data bude k dispozici 32GB úložiště, ale je možné, že se objeví vybavenější varianta.

Co se týče displeje, nabízí se nám pohled na IPS panel s Full HD+ rozlišením, který má 5,56palcovou úhlopříčku. Jakoby se jednalo o mezi stupeň současných modelů Pixel 3. O energii se bude starat baterie o kapacitě 2915 mAh.

Co se týče fotografií, tak na zádech je opět jeden foťák s rozlišením 12 MPx. Přední strana disponuje 8MPx senzorem. Bohužel nevíme, přesnější specifikace. Největší zajímavostí je, že Pixel 3 Lite má konektor na sluchátka (3.5mm jack).

Jakoby Google vytvářel tento mobil, aby se pokusil o větší úspěch na již tak přeplněném trhu. Zatím ale nevíme, jestli se jedná skutečně o Pixel 3 Lite, který bude uveden. Je zde pravděpodobnost, že se jedná o zrušený model, nebo zapadne do kategorie Android One se zcela jiným označením. Na další informace si musíme počkat.

V tuto chvíli očekáváme, že se objeví podobné informace o dalším připravovaném modelu nesoucím označení bonito.

Zdroje: droid-life.com, androidpolice.com, androidcentral.com, 91mobiles.com, androidpolice.com, androidpolice.com, gsmarena.com, gsmarena.com, phonearena.com, androidpolice.com, pocketnow.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Přemysl Vaculík

Šéfredaktor, tvůrce dotekomanie.cz, androiďák, podcaster v PZL. Také milovník adrenalinových sportů, na které nemá čas.

Komentáře

Tak hlavně že je na renderu, protože kdyby byl zobrazen někde jinde např na obrázku, to by byl průser. Mohli by si ve světě myslet že jsme blbí Češi

Jakub Vacek

15. 4. 2019, 10:50

Takže naprosto zbytečný model. Když už dnes je cena Pixelu 3 v Německu 14500kč

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat