Google Glass Enterprise 2 na prvních fotkách aktualizováno

Google Glass Enterprise 2 na prvních fotkách [aktualizováno]
2019-03-06T19:00:34+02:00
• 6. 3. 2019

Zdroj: Google

Aktualizováno 6. 3.

Ke konci minulého roku se objevily informace, že Google chystá druhou generaci Google Glass Enterprise Edition, které jsou určené pro firmy a profesionální nasazení. První generace byla představena v roce 2017 a zřejmě se po dvou letech dočkáme pokračování. Blížící se představení se pomalinku potvrzuje a dokonce jsou k dispozici první fotografie díky telekomunikačnímu úřadu Anatel v Brazílii.

Díky fotografiím se například dozvídáme, že dojde na použití modernějšího konektoru USB C. Součástí bude také LED indikátor. Bohužel specifikace nejsou známé a jen se odhaduje, že Google Glass Enterprise Edition 2 nabídnou Snapdragon 710, 3 GB RAM, Bluetooth 5.0 a Wi-Fi 802.11 a/b/g/n/ac. O energii se zřejmě postará baterie o kapacitě 800 mAh. Nyní si musíme počkat na oficiální představení, ale kdy se tak stane, nevíme.

Původní článek 16. 11.

V loňském roce americká společnost Google oznámila, že se rozhodla ukončit prodej chytrých brýlí Google Glass pro běžné uživatele, přičemž na to představila novou verzi, která byla určena výhradně pro podniky – Glass Enterprise Edition. 

Na rozdíl od spotřebitelské verze se model Enterprise dočkal velkého úspěchu. Google Glass Enterprise Edition v současné chvíli používá hned několik velkých firem, například DHL, Volkswagen, Samsung, General Electric a další. 

Vzhledem k tomu, že Google ve vývoji opět pokročil, již brzy představí svou druhou generaci Google Glass Enterprise Edition. Potvrdila to mimo jiné společnost USA FCC, od které Google získal potřebnou certifikaci.

Google Glass Enterprise 2 nabídne výrazné vylepšení

I přes zveřejněnou dokumentaci FCC jsme se toho ale o nové generaci chytrých brýlí nedozvěděli, tedy alespoň po stránce hardwaru. Dle všeho by ale novinka měla být velmi podobná současné verzi. Vzhledem k tomu, že brýle získaly certifikaci od FCC, můžeme očekávat, že jej velmi brzy společnost Google představí veřejnosti. 

Když Google v loňském roce představil model Glass Enterprise Edition, přinesl hned několik vylepšení – delší životnost baterie na jedno nabití, rychlejší Wi-Fi modul, výrazně lepší výkon, 8 Mpx fotoaparát a mnohé dalšího. Ačkoliv neznáme detaily o nově připravovaném produktu, je více než pravděpodobné, že Google Glass Enterprise Edition 2 přinese podobné vylepšení. 

Zdroje: mysmartprice.com, androidheadlines.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Zdeněk Koutský

Passionate Senior Editor at Dotekomanie.cz, where tech meets storytelling. Seasoned Sales Director, weaving technology into every success story, and relishing every moment of it!

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat