Cosmo Communicator je novinka ve stylu komunikátoru od Nokie

Cosmo Communicator je novinka ve stylu komunikátoru od Nokie
2018-11-20T17:30:44+02:00
• 20. 11. 2018

Crowdfundingový portál Indiegogo dobývá další velmi úspěšný projekt, který za pouhých pár dnů dokázal překonat vytyčenou hranici přes neuvěřitelných 350 % a nastavené tempo rozhodně nepřestává zpomalovat. Britská společnost Planet Computers nabízí zajímavý komunikátor s názvem Cosmo Communicator. Pokud jste byli ve vzdálené minulosti fanoušci komunikátorů od Nokie, tak tato novinka stojí za povšimnutí.

15 let čekání

Zhruba před 15 lety byly takzvané komunikátory na svém vrcholu a museli jsme čekat až do dnešní doby, kdy dojde obdobné zařízení s názvem Cosmo Communicator. Jeho vnější strana je vybavena 2palcovým dotykovým displejem pro zobrazení základních informací, hlavním 24megapixelovým senzorem fotoaparátu, přepínačem se snímačem otisků prstů, duálním slotem pro SIM kartu s microSD kartou, dvojitým mikrofonem a reproduktory.

Po rozevření hlavní roli hraje 5,99palcový LCD displej s FullHD+ rozlišením a plnohodnotná klávesnice. Uvnitř zabírá místo osmijádrový procesor Helio P70 od MediaTeku, 6GB operační paměť RAM či 128 GB interní úložiště. Výbava pokračuje 4 220mAh baterií, 5MPx snímačem, dvěma USB-C porty, stereofonními reproduktory a speciálním tlačítkem vyhrazeným pro hlasového asistenta.

Kromě operačního systému Android ve verzi 9.0 Pie, lze také spustit platformu Debian Linux a Sailfish. Cena za jeden kousek v barvě Space Gray Metal vychází na lákavých 550 dolarů (tj. cca 12 520 Kč). Nicméně za zlatou variantu můžete klidně dát až 2 000 dolarů (tj. cca 45 526 Kč). Výrobce by chtěl spustit expedici v příštím roce, přesněji někdy v období od května do června.

Zdroje: indiegogo.com, gizmochina.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Antonín Horňáček

Členem Dotekománie od samotného založení a tato věrná podpora trvá více než 10 let. Oblíbeným výrobcem je jednoznačně kalifornský Apple, ale velmi rád vzpomíná na BlackBerry a nezanevřel ani na zařízení s Androidem.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat