Apple by mohl udělat velký pokrok v monitorování spánku

Apple by mohl udělat velký pokrok v monitorování spánku
2018-11-29T14:59:14+02:00
• 29. 11. 2018

Na trhu se nachází hned několik skvělých výrobců, kteří nabízí produkty, díky kterým máme možnost dozvědět se mnoho informací o našem těle a zdraví. A takovým výrobcem je i Apple. Jaká nás čeká budoucnost? 

Jablečná společnost, respektive její iPhone či Apple Watch, nabízí hned celou řadu zajímavých funkcí, díky kterým máme možnost monitorovat naše tělo. Bohužel je ale většina těchto funkcí k dispozici pouze ve chvíli, kdy je člověk vzhůru či aktivní. 

Mohli byste však nyní namítnout, že taková funkce Spánek je funkční i mimo aktivitu. Ano, to je pravda, ovšem tato možnost je v praxi velmi omezená a pro opravdu kvalitní monitorování spánku je zapotřebí vlastnit i nějaké to příslušenství. To by se však mohlo v budoucnu změnit. 

Apple by v budoucnu mohl monitorovat celou postel

Společnost Apple konec konců vlastní firmu Beddit, jež se zaměřuje hlavně na monitorování spánku. Technologický gigant tento startup odkoupil teprve před rokem, tedy v roce 2017. Samotný název Beddit vám zřejmě nic moc neřekne, ovšem produkt v podobě chytrého pásku pro měření nočního spánku už pravděpodobně ano. A právě za tímto páskem stojí společnost Beddit. 

Skvělé na produktu je, že zvládne sledovat nejen spánek, ale také jeho délku, dobu usínání, fáze spánku, chrápání či dokonce teplotu a vlhkost. Apple by však chtěl umět sledovat více životních funkcí, tedy alespoň podle nově podaného patentu. 

Společnost Apple si nechala podat patent pod názvem „multiprvkový piezoelektrický snímač pro fyziologické měření v lůžku“. Jde o poměrně komplikovaný název, ze kterého moc nejsme ani my moudří. Naštěstí máme v rukou i přesný popis funkce. Ve své podstatě jde o to, že k dispozici bude několik senzorů, jež by pokryly celý povrch postele. A právě tyto senzory by monitorovaly spící osobu. 

Zdroj: appleinsider.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Zdeněk Koutský

Passionate Senior Editor at Dotekomanie.cz, where tech meets storytelling. Seasoned Sales Director, weaving technology into every success story, and relishing every moment of it!

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat