Android zero-touch enrollment pro společnosti se ujalo velmi dobře

Android zero-touch enrollment pro společnosti se ujalo velmi dobře
2018-11-18T09:49:29+02:00
• 18. 11. 2018
2

Zero-touch enrollment určené pro firemní zákazníky bylo představeno v loňském roce. Z posledních zpráv společnosti Googlu se tento program u firemních klientů uchytil. Google se mimo jiné pochlubil například velmi rychle rostoucím portfoliem partnerů.

Zero-touch enrollment

Jedná se o program určený především pro korporátní klientelu, která nabízí svým zaměstnancům pracovní mobilní zařízení. Cílem tohoto programu je usnadnění práce jak IT oddělením, tak i samotným uživatelům. Společnosti mohou zakoupit velké množství mobilních telefonů, které mohou snadno a rychle nastavit.

Samotný uživatel telefonu pak má při prvním spuštění nainstalované všechny potřebné firemní aplikace, nastavena všechna oprávnění a doporučená nastavení zadaná společností, pro kterou pracuje. Někteří výrobci nabízeli pro korporátní klientelu obdobné programy již dříve. Google se do tohoto rybníku pustil až loni. Společnosti si nicméně mohou vybrat, jestli zvolí program od Googlu, nebo program samotného výrobce telefonu.

Podle všech dosavadních zpráv se programu přímo od Googlu daří. V druhé polovině letošního roku se do programu zapojilo přes 30 nových partnerů. Google se mimo to snaží postupně přidávat nové funkce jak pro samotné zákazníky, tak pro distributory. Právě distributoři mohou zvolit konkrétní prodejce, kteří budou jednat jménem jejich dodavatelů. Kromě toho samotný portál programu podporuje nově 13 jazyků. Bohužel čeština nepatří prozatím mezi ty podporované.

Dle vyjádření zástupců některých velkých společností se program Zero-touch enrollment osvědčil. Díky možnosti rychlého nastavení telefonů bylo možné ušetřit tisíce hodin práce pro specializované IT pracovníky. A to rozhodně není nezanedbatelná hodnota.

Zdroje: blog.google, android.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Jiří Smrž

Fanoušek operačního systému Android, ale se zkušenostmi i s iOS a Windows Phone. Ve volném čase se rád věnuje sportům a sledování filmů nebo seriálů.

Komentáře

Jo to jo, ale o tom, jak snadné je přes Google vybílit vám účet se napsat nedá?

Přemysl Vaculík

VIP 18. 11. 2018, 19:07

Co myslíte?

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat