WhatsApp chystá tři nové funkce – Vacation Mode, Silent Mode a Linked Accounts

WhatsApp chystá tři nové funkce – Vacation Mode, Silent Mode a Linked Accounts
2018-10-26T18:46:00+02:00
• 26. 10. 2018

Aplikace WhatsApp se před několika týdny dočkala nových funkcí v podobě Data Sharing a Group Setting. Společnost WhatsApp však začala pracovat na dalších třech novinkách, které by uživatelům měly zjednodušit a zpříjemnit používání aplikace. 

Mezi tři nové funkce patří Vacation Mode, Silent Mode a Linked Accounts. Novinky jsou však v současné době k dispozici pouze prostřednictvím programu Google Play Beta. Přestože režim Silent Mode a Linked Accounts je dávno ve finále svého vývoje, poslední Vacation Mode je teprve v samotných začátcích. Pojďme si ale nové funkce podrobněji představit. 

WhatsApp nabídne Vacation Mode

Aplikace WhatsApp možnost archivovat rozhovory nabízí již nějakou chvíli. V tomto případě se archivovaný chat automaticky zruší v případě, že uživatel od samého odesílatele dostane další zprávu. 

Ovšem režim Vacation Mode je trochu jiný – s touto novinkou se archivované rozhovory automaticky „nevymažou“, tedy v případě, že byl daný chat již dříve ztlumen. Příkladem použití této funkce může být potlačení skupinových chatů a jejich archivace, čímž by skupina spadla do archivu bez ohledu na nové zprávy. 

Silent Mode

Novinka v této podobě bude k dispozici výhradně pro operační systém Android. Režim Silent Mode pomůže uživatelům odstranit „Odznak oznámení“ pro veškeré chaty, které byly ztlumeny. Velmi jednoduše řečeno – nová funkce dokáže zastavit počítadlo nepřečtených zpráv, pokud byly dané chaty ztlumeny. 

WhatsApp a jeho chytrá funkce Linked Accounts

Funkce Linked Accounts v současné době stále není aktivní. Jedná se o funkci, která byla původně určená pro službu WhatsApp Business. Co tedy funkce vše dokáže? Poměrně zajímavé a chytré kousky. 

Linked Accounts umožní uživateli připojit svůj WhatsApp účet k externím službám. Pro příklad nemusíme chodit daleko, protože podle poslední spekulace dokáže služba Facebook spolupracovat také s WhatsApp. Ve své podstatě by šlo o to, že by uživatelé mohli odemknout své Facebook účty pomocí svého WhatsApp účtu. V současné době byla úspěšně propojena jedna aplikace, a to Instagram. Funkce LinkedAccounts se zdá jako velmi užitečný pomocník. 

logo-app WhatsApp Messenger WhatsApp Inc. Zdarma ANDROID

Zdroj: xda-developers.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Zdeněk Koutský

Passionate Senior Editor at Dotekomanie.cz, where tech meets storytelling. Seasoned Sales Director, weaving technology into every success story, and relishing every moment of it!

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat