Vivo představilo čtečku otisků prstů 4. generace – je nejrychlejší na světě

Vivo představilo čtečku otisků prstů 4. generace – je nejrychlejší na světě
2018-10-05T12:55:18+02:00
• 5. 10. 2018

Společnost Vivo nedávno v Číně uspořádala konferenci, kde oznámila zcela novou technologii. Jak již název článku napovídá, jednalo se o čtečku otisků prstů čtvrté generace. Vivo při této příležitosti také oznámilo druhou technologii pod názvem DSP Acceleration. 

Vivo představilo rychlou a bezpečnou čtečku

Čtečka otisků prstů čtvrté generace je údajně až o 40 % rychlejší než předchozí verze, která se nachází v displeji Vivo X21. Podle výrobce nyní bude trvat odemknutí systému pouhých 0,35 sekund – to vše díky nové generaci. Nový snímač otisků prstů je údajně implementován v telefonu Vivo X23. 

Vivo také spolupracovalo s firmou Qualcomm na zcela novém projektu zvaném DSP Acceleration. Ve své podstatě se jedná o technologii, díky které je čtečka otisků prstů schopna pracovat mnohem rychleji a na velmi vysoké úrovni zabezpečení. 

Vedoucí týmu, Tim Yates, uvedl, že nová technologie pracuje s procesorem Snapdragon 670, jenž přináší 1,8x vyšší výkon v porovnání se Snapdragon 660. Chipset je také dodáván s Hexagon 685 DSP. 

Proč byla technologie DSP vyvinuta? Protože je rychlejší při zpracování neutrálních úloh a dat otisků prstů ve srovnání s klasickým CPU. Zjednodušeně řečeno, díky technologii DSP je celkové odemykání systému skrze čtečku otisků prstů rychlejší a bezpečnější. Společnost Vivo prohlásila, že technologii DSP Acceleration Technology vydá během měsíce říjen pro Vivo X23. Tím u tohoto modelu dojde ke zvýšení rychlosti čtečky otisků prstů až o 30 %.

Zdroj: gizmochina.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Zdeněk Koutský

Passionate Senior Editor at Dotekomanie.cz, where tech meets storytelling. Seasoned Sales Director, weaving technology into every success story, and relishing every moment of it!

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat