Richee – nová aplikace pro multibankovní správu nyní v ostrém provozu aktualizováno

Richee – nová aplikace pro multibankovní správu nyní v ostrém provozu [aktualizováno]
2018-10-07T19:30:11+02:00
• 7. 10. 2018
2

Aktualizováno 7. 10.

Před nedávnem jsme vás informovali o nové multibankovní aplikaci s názvem Richee. Ty byla celé léto v beta testování, které právě skončilo a aplikace Richee je od října dostupná na oficiálních obchodech pro platformy Android a iOS. Aktuálně můžete v této aplikaci spravovat své účty pěti tuzemských bank. Konkrétně se jedná o Creditas, Česká spořitelna, Fio, Equa Bank a Air bank.

Aktuálně je již možné i skrze aplikaci Richee zasílat platby, což v průběhu beta testování nebylo možné. Do té doby byla aplikace pouze pro zobrazení stavu účtů a kategorizaci transakcí. Tyto možnosti samozřejmě zůstaly.

logo-app Richee – The allbank app Banka CREDITAS a.s. Zdarma ANDROID logo-app Richee – The allbank app Zdarma iOS

Původní článek 25. 7.

Spousta uživatelů využívá ne jednu banku. U jedné můžete mít klasický účet, u jiné zase spoření a u třetí třeba jen hypotéku. Pokud patříte mezi uživatele, kteří nemají jen jednu banku, tak vás asi rozčiluje, že nemůžete mít přehled o všech účtech v jedné aplikaci. Tomu však možná bude konec, jelikož IT společnost Cleverlance vytvořila multibankovní aplikaci s označením Richee.

Co aplikace Richee nabízí?

Aplikace Richee je aktuálně ve fázi veřejného testování. Nyní však nabízí připojení několika bank, konkrétně to jsou banky Creditas, Fio, Air Bank nebo Equa Bank. Další banky jako je Moneta nebo Česká spořitelna se budou dle informací implementovat až s úplným spuštěním aplikace.

Ve fázi testování aplikace je možné připojení již zmiňovaných bankovních účtů pomocí API, kterou banky poskytují již od ledna tohoto roku. Díky připojení se v aplikaci zobrazí zůstatek na konkrétním účtu a odchozí či příchozí platby. Mezi další funkci, kterou spousta lidí ocení, jsou statistiky a podrobné informace o toku peněz.

Dle vývojářského týmu by mělo během září dojít ke spuštění aplikace a rozšíření možností o zasílání plateb, zakládání například spořících účtů u jednotlivých bank anebo také NFC platby skrze samotnou aplikaci. Spousta lidí si možná klade otázku, zda tato aplikace bude bezpečná. Firma však garantuje zabezpečení a měla by fungovat na protokolu OAuth2.

Dle mého názoru se možná bude jednat zajímavou aplikaci, ale osobně si počkám až na dokončení vývoje a následné uveřejnění. jaký máte názor na aplikaci tohoto typu vy?

Zdroj: Tisková zpráva

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Student IT, fanoušek nových technologií, který se příležitostně věnuje fotografování. Aktuálně preferuje operační systém iOS, ale předtím nepohrdl žádným Android zařízením. Mezi jeho koníčky patří recenzování nových zařízení, tábor, turistika a auta.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat