Návod: Google Mapy se Spotify, Play Music nebo Apple Music ovládáním

Návod: Google Mapy se Spotify, Play Music nebo Apple Music ovládáním
2018-10-06T18:01:40+02:00
• 6. 10. 2018

Nedávno jsme vás informovali, že Google vylepšil svou aplikaci Google Mapy o ovládací prvky hudebních služeb Spotify, Apple Music a samozřejmě Google Play Music. Novinka je již k dispozici, ale vzhledem k tomu, že Google uváděl tuto funkci jako dodatek a soustředil se spíše na informace o dojíždění, tak se není čemu divit, že vás nová verze aplikace Google Map řádně neupozorní, jak co nastavit, nebo že již máte novinku k dispozici.

Jak propojit hudební služby s aplikací Google Mapy

V první řadě musíte mít nainstalovanou jednu z výše uvedených aplikací ve svém zařízení. Nyní můžete přistoupit k aktivaci. Otevřete Google Mapy a zamiřte přes boční menu do nastavení a zde vyhledejte ve spodních místech položku Nastavení navigace. V dolní části byste měli vidět neaktivní položku Výchozí aplikace pro média. Pro aktivování musíte přepnout přepínač u položky Zobrazit ovládací prvky přehrávání médií. V tento okamžik na vás vyskočí několik dialogových oken po sobě, přičemž jedno z nich vám dá na výběr, jakou službu budete používat.

I přes aktivování této novinky se nedočkáte možnosti spuštění přehrávání hudby přímo z navigace. Ovládací prvky se objeví až po spuštění hudby v samostatné streamovací aplikaci. Jinak řečeno, ovládání se objeví až je spuštěna hudba.

Následně si můžete zobrazit ovládání skrze kliknutí na ikonu hudební služby zobrazené při navigování. U testované Hudby Play dokonce máte možnost si zvolit i jiných seznam během přehrávání. Co se týče notifikací, tak se ovládací prvky pro navigování i přehrávaní objevují v samostatných oznámeních.

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Přemysl Vaculík

Šéfredaktor, tvůrce dotekomanie.cz, androiďák, podcaster v PZL. Také milovník adrenalinových sportů, na které nemá čas.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat