Mobily Nokia získávají Android 9 Pie

Mobily Nokia získávají Android 9 Pie
2018-10-05T11:46:49+02:00
• 5. 10. 2018
3

Nejnovější Android 9 Pie, který je na trhu teprve chvíli, se dostává pomalinku do chytrých telefonů. Mezi prvními výrobci, kteří aktualizují své telefon na nejnovější systém, je například společnost HMD Global, která stojí za výrobou telefonů obnovené značky Nokia. Nyní Android Pie přichází na další čtyři telefony této značky.

Rovnou čtyři telefony

Nokia již před měsícem aktualizovala na Android 9 svůj model Nokia 7 Plus. Na začátku října na své události v Londýně Nokia oznámila příchod Androidu 9 pro telefony Nokia 6.1 a Nokia 6.1 Plus, stejně tak jako pro vyšší řadu Nokia 8 a Nokia 8 Sirocco. Aktualizace přijde mezi koncem října a začátkem listopadu. Nebylo však specifikováno, ve které konkrétní dny aktualizace přijde, bude však na telefony doručena spolu s bezpečnostními záplatami za říjen a listopad.

Nokia 7.1 oficiálně, nabízí nový displej a Android One

Při představení nebylo zmíněno, s jakými úpravami Android 9 na zmíněné modely přijde. Můžeme tak očekávat standardní funkce, jako je sledování aktivity na telefonu s názvem Digital Wellbeing, adaptivní baterie, adaptivní jas, mód proti vyrušování (například při hraní) a nový systém ovládání pomocí gest.

Zdroj: gizchina.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Karel Čapka

Absolvent mediálních studií a žurnalistiky. Zajímám se o moderní technologie, sociální sítě a mám rád focení. Vždy si najdu chvilku na čtení a baví mě učit se novým věcem. Zajímají mě moderní dějiny, politika, geografie, Formule 1 a vlastně ode všeho něco.

Komentáře

Mám Nokii 7 plus a upgrade mi ještě nepřišel.

Slibovali všechny modely v Android One programu do konce podzimu, což je 20.prosince cca a teď budou rádi, když stihnou tyhle 4 modely vůbec. Nokie 3.1 nedostala ani záplaty v září a máme 5. října. Takže pochybuju že bude Pie ještě letos.

Oldřich Smetana

5. 10. 2018, 12:54

Už se těším mám Nokia 8

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat