Klienti AirBank budou mít přístup ke Google Pay, Garmin Pay a Fitbit Pay spekulace

Klienti AirBank budou mít přístup ke Google Pay, Garmin Pay a Fitbit Pay [spekulace]
2018-10-08T11:09:49+02:00
• 8. 10. 2018
1

„MONETA Money Bank uzavřela předběžnou dohodu o koupi Air Bank a českého a slovenského Home Creditu s cílem vytvořit přední retailovou banku.“ Dnes se můžete o celém záměru dočíst na nejrůznějších místech, jelikož se jedná o událost roku z pohledu České republiky a bankovního sektoru.

Tomáš Spurný, generální ředitel a předseda představenstva společnosti MONETA, řekl: „Spojení těchto podniků, které se vzájemně velmi dobře doplňují, povede k vytvoření přední české retailové banky a druhého největšího poskytovatele spotřebitelských úvěrů v České republice. Tento krok urychlí naplňování naší strategie a do budoucna posílí naši konkurenceschopnost. Také nám umožní lépe obsluhovat klienty, zrychlit růst a zvyšovat zisk pro akcionáře. Jsem nadšen z příležitosti, kterou nám tato transakce nabízí.

V tuto chvíli se jedná jen o záměr a nejsou známé všechny změny, které se dotknou klientů obou bank. Ostatně uzavření smlouvy se plánuje na příští rok, přičemž se k celému procesu musí vyjádřit i regulační úřady. Je tedy jasné, že ještě není vše zcela potvrzené a cokoliv může způsobit, že k tomuto obchodu nedojde, nebo bude pozdržen.

Jiří Šmejc, předseda představenstva společnosti Home Credit Group B.V., řekl: „Od začátku budování Air Bank jsme se snažili na český bankovní trh přinést výraznou změnu. Spojení s Monetou, ke které mám osobně velký respekt, naši schopnost disrupce ještě zvýší a přinese reálnou hodnotu klientům, zaměstnancům i akcionářům všech zúčastněných stran. Potenciál tohoto spojení je obrovský. Jsem přesvědčen, že jsme společně schopni ho velmi dobře využít.

Pakliže vše dopadne podle záměrů obou společností, bude výsledný subjekt působit na trhu pod značkou AirBank. Na druhou stranu bude základ postaven na MONETA Money Bank. Zde tedy lze předpokládat, že podstatné portfólio služeb se převezme právě z této banky. Zatím lze ale těžce odhadovat, jak bude vypadat konečná nabídka služeb pro klienty.

Bezkontaktní placení mobilem po vzoru MONETA Money Bank?

Kontaktovali jsme tiskového mluvčího MONETA Money Bank, který nám poskytl nemalé vodítko, co bychom mohli očekávat. MONETA Money Bank v tuto chvíli neplánuje zrušení platebních metod Google Pay, Garmin Pay a Fitbit Pay. Ostatně by se jednalo o poměrně nelogický krok.

Ačkoliv nám nebyla poskytnuta informace, co se ve výsledku stane s těmito službami po sloučení, tak nám z toho vychází, že budou dostupné po sloučení bank. Díky tomu se konečně klienti současné AirBank zřejmě dočkají kýžených platebních možností. V tuto chvíli totiž AirBank nabízí jen své vlastní řešení pro Android, kde se využívá pouze aplikace AirBank pro Android.

Nyní tedy nemusíme neustále pokládat otázku AirBank, kdy nasadí také Google Play. Po uzavření dohody a všech potřebných náležitostí budou služby Google Pay, Garmin Pay a Fitbit Pay dostupné pro všechny klienty současných bank AirBank a MONETA Money Bank.

S Google Pay konečně můžeme platit v eshopech

Ačkoliv se jedná jen o naši spekulaci a je značně předběžné předurčovat kroky, které budou následovat, tak se nám jeví tento scénář velmi pravděpodobný.

Tiskové zprávy

Zdroj: Tisková zpráva

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Přemysl Vaculík

Šéfredaktor, tvůrce dotekomanie.cz, androiďák, podcaster v PZL. Také milovník adrenalinových sportů, na které nemá čas.

Komentáře

Erik Bezeréti

8. 10. 2018, 16:00

No jsem zvědav. Zní to ale všechno logicky. Rušit Google Pay pro stávající klienty Monety by byl nesmysl a mít dva oddělené systémy je rovněž hloupost. Tak snad.

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat