Ke konci října přijde na trh Helio P70

Ke konci října přijde na trh Helio P70
2018-10-22T15:58:24+02:00
• 22. 10. 2018

MediaTek se svými procesory nevzdává boj o mobilní pole, a to i přesto, že americký gigant Qualcomm dominuje mobilnímu trhu s procesory. Tchajvanský výrobce procesorů pro mobilní telefony MediaTek hodlá na konci měsíce října představit procesor s názvem Helio P70, nástupce prvního procesoru od Mediateku, který pracoval s AI, tedy Helio P60. Nový procesor by měl být konkurencí k Snapdragonu 710.

Dlouho očekávaný procesor

Procesor Helio P70, vyrobený 12 nm technologií, je dlouho očekávaný procesor. Začalo se o něm psát již na začátku roku 2018. Doposud ho však MediaTek nebyl schopen uvést na trh. Nyní se objevil nový termín oficiálního představení, které je naplánováno na konec října. Doufejme, že to bude v říjnu tohoto roku. Helio P70 půjde ve šlépějích svého předchůdce Helio P60 (konkurenta k Snapdragonu 660). Počet jader procesoru pravděpodobně opět neklesne pod osm, doposud však nevíme, zda budou ve stejném či v lepším složení než u předchůdce, kde byly čtyři jádra Cortex-A73 a další čtyři Cortex-A53. Víme však, že místo APU (accelerated processing unit) bude mít Helio P70 NPU (neural processing unit), tedy již půjde pro současnou dobu o plnohodnotný AI procesor.

Helio P70

MediaTek prohlásil, že se chystá jít ve své výrobní technologii ještě dále a ke konci letošního roku začne pracovat na procesorech vyrobených pomocí 7nm technologie. Například už od března čekáme na uvedení Ulefone T2 Pro, který má mít v sobě zmíněný Helio P70, zatím se však MediaTeku příliš nedaří a výrobní proces se zpomaluje, takže ani není zřejmé, zda ke konci letošního roku začnou pracovat na výrobě zmíněných procesorů s 7nm tranzistory.

Zdroje: gizchina.com, digitimes.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Karel Čapka

Absolvent mediálních studií a žurnalistiky. Zajímám se o moderní technologie, sociální sítě a mám rád focení. Vždy si najdu chvilku na čtení a baví mě učit se novým věcem. Zajímají mě moderní dějiny, politika, geografie, Formule 1 a vlastně ode všeho něco.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat