Firefox 63 nyní podporuje Picture-in-Picture a další

Firefox 63 nyní podporuje Picture-in-Picture a další
2018-10-29T12:49:30+02:00
• 29. 10. 2018

Webový prohlížeč Firefox pro operační systém Android se během posledních několika aktualizací výrazně zlepšil, zejména hlavně díky novému Photon rozhraní a enginu vykreslování Quantum pro CSS. Verze 63 je nyní k dispozici pro operační systém Android. Nový instalační balíček přináší hned celou řadu užitečných funkcí, včetně podpory Picture-in-Picture a webových notifikací. 

Firefox 63 přináší užitečné funkce

Prohlížeč Firefox bohužel doposud nenabízel nastavení notifikací pro jednotlivé webové adresy, jako například nabízí konkurenční webový prohlížeč Chrome. Tomu je však nyní konec. Aktualizace totiž přináší samostatné nastavení pro jednotlivé weby – například pro stahování, přehrávání médií, zprávy o poloze, synchronizované karty a upozornění na webové oznámení. Podpora dalších notifikací by měla dorazit v průběhu několika týdnů. 

Nová aktualizace přinesla také velmi oblíbenou podporu režimu Picture-in-Picture. Tato funkce je však k dispozici pouze na operačním systému Android ve verzi 8.0 a novějším. Pokud tedy budete sledovat libovolné video v režimu celé obrazovky, stisknutém tlačítka domovské stránky (nebo přepnutím do jiné aplikace) se video přesune do velmi malého plovoucího okna. Klepnutím na video se pak na původní webovou stránku vrátíte. 

Kompletní seznam změn

  • Přidání podpory Picture-in-Picture
  • lepší nastavení notifikací
  • Byly přidány lokality: Kanadská angličtina (en-CA) a Ligurion (lij)

Je zřejmé, že se společnost nyní věnovala hlavně novému operačnímu systému Oreo, který přinesl výrazně vylepšené zabezpečení a lepší stabilitu. Firefox ve verzi 63 si samozřejmě můžete stáhnout z Obchodu Play nebo z APKMirror ZDE. 

logo-app Firefox pro Android Mozilla Zdarma ANDROID

Zdroj: androidpolice.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Zdeněk Koutský

Passionate Senior Editor at Dotekomanie.cz, where tech meets storytelling. Seasoned Sales Director, weaving technology into every success story, and relishing every moment of it!

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat