BlackBerry hlásí zisk díky škrtům

BlackBerry hlásí zisk díky škrtům
2018-10-08T10:00:23+02:00
• 8. 10. 2018

Společnost BlackBerry pro akcionáře zveřejnila hospodářskou zprávu za druhé čtvrtletí končící v měsíci srpnu. Firma s ostružinou ve znaku se podle nejnovějších informací dokázala dostat do zisku, který je ovšem výrazně ovlivněn řadou interních záležitostí. Každopádně generální ředitel John Chen chce posílit růst už příští týden během akce BlackBerry Security Summit v New Yorku, kde oznámí vstup do sféry zdravotnictví.

Vysoký čistý příjem není vše

Čistý příjem ve výši 43 milionů dolarů musí samozřejmě potěšit každého investora, ovšem naopak je podmíněn poklesem prodejních/marketingových nákladů o 6 % nebo nákladů na výzkum/vývoj o 15 %. I přesto divize softwarových produktů a služeb pro podniky dosáhlo na tržby ve výši 88 milionů dolarů s meziročním 3% poklesem. Následně celkově tržby klesly o 13 % na 210 milionů dolarů.

Firma s největší pravděpodobností bude nadále hlavně spoléhat na licenční smlouvy s čínským TLC a indickým Optiemus Infracom a BB Merah Putih, kteří zajišťují výrobu a distribuci chytrý telefonů pod značkou BlackBerry. Nesmíme opomenout ani příjem z prodeje softwaru soukromým firmám, vládním orgánům či automobilkám, kam často míří zábavní systémy. Další metou se jistě stane výše vzpomínané zdravotnictví.

Zdroj: phonearena.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Antonín Horňáček

Členem Dotekománie od samotného založení a tato věrná podpora trvá více než 10 let. Oblíbeným výrobcem je jednoznačně kalifornský Apple, ale velmi rád vzpomíná na BlackBerry a nezanevřel ani na zařízení s Androidem.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat