Yoga Book C930 aneb když jeden displej nestačí

Yoga Book C930 aneb když jeden displej nestačí
2018-09-02T11:59:32+02:00
• 2. 9. 2018

Lenovo přivezlo do Berlína novou generaci svého zařízení Yoga Book. Nový Yoga Book C930 opět nedisponuje klávesnicí, na jejím místě nalezneme druhý displej s E Ink technologií. To je výrazný posun oproti předchozím modelům. Sekundární displej nabízí mnoho možností využití, otázkou je, o jak moc praktické řešení se jedná.

Díky E Ink technologii není displej tolik náročný na baterii. Stejně jako u předchozí generace lze na displej promítnout klávesnici, která nabízí i haptickou odezvu. Klávesnice na displeji má řadu výhod, například lze jednoduše měnit její rozložení, jazyk a podobně. Součástí zobrazované klávesnice je i touchpad, který však není nijak extra velký a práce s ním není až tak pohodlná.

Nemusíme se ale nutně omezovat jen na klávesnici. Displej podporuje pero, takže si můžeme nechat zobrazit linkovanou stránku a psát si poznámky či kreslit. Své výtvory pak ve formě obrázku můžete přenést do prostředí druhého displeje. Zde již běží klasický Windows 10.

 

Yoga Book C930 je jinak i konstrukčně velice pěkně zpracované zařízení. Kloub, spojující oba displeje, je plně ohebný, takže můžete zařízení použít jak v režimu notebooku, tak i v režimu tabletu. Dokonce režim tabletu má pak dvě využití. Buď můžete používat prostředí systému Windows, nebo otočit na druhou stranu a E Ink displej použít jako čtečku elektronických knih. Podporováno je zobrazení klasických PDF souborů.

Tímto pak výčet funkcí E Ink displeje končí. Není zde podporována žádná speciální aplikace a jste omezeni jen na klávesnici, psaní či kreslení a režim čtečky knih. Zařízení vás také nevyjde úplně levně, v porovnání s předchůdci. Cena začíná na tisíci dolarech, což je zhruba 22500 korun. Nevíme pak ještě cenovku pro verzi s lepším procesorem či integrovaným LTE modemem.

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

David Pilař

Student IT, softwarový tester a nadšenec do technologií všeho druhu. Ve volném čase poslouchá hudbu, fotí telefonem a rád se projede na kole.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat