Skagen Falster 2 – vyzkoušeli jsme prémiové hodinky s Wear OS

Skagen Falster 2 – vyzkoušeli jsme prémiové hodinky s Wear OS
2018-09-01T18:59:28+02:00
• 1. 9. 2018

Při procházení berlínským výstavištěm jsme narazili i na druhou generaci hodinek Skagen Falster. Novinka v podobě Skagen Falster 2 nabízí stále podobně minimalistický a elegantní design, jako první generace, přináší ale i několik vylepšení, a to nejen z designového hlediska.

Společnost Skagen patří pod skupinu Fossil, která zastřešovala i celý  stánek na veletrhu IFA a bylo velice dobře vidět, kolik značek vůbec zahrnuje. Falster 2 jsou prémiové hodinky a jde to na nich poznat již od pohledu. Elegantní minimalistický design, kvalitní materiály, nejnovější systém, to vše dělá z hodinek velice dobrý produkt. Oproti první verzi mají nově hodinky ne jedno, ale tři tlačítka na pravé straně. Prostřední je dokonce otočné a lze jej využívat namísto dotyku k orientaci v systému.

Tělo hodinek je pak voděodolné a nemusíte se tedy bát jak ve sprše, tak ani při plavání. Pojďme se ale přesunout od designu k hardwaru. Hodinky mají nově integrovanou GPS a senzor srdeční aktivity. Dokáží tak lépe sledovat vaše sportovní výkony a zdravotní indikátory, a to i bez přímé závislosti na smartphonu. Jako velké plus hodnotíme také integraci NFC, díky čemuž lze nyní s hodinkami platit skrze Google Pay.

Potěší rovněž nejnovější věrze operačního systému Wear OS od Googlu. Ve velkém jsou ale hodinky stejné se svým předchůdcem. Stále nabízejí například již poměrně starý procesor Snapdragon Wear 2100. Výrobce však zřejmě neměl příliš na výběr, jelikož modernější verzi procesoru pro hodinky představí Qualcomm až 10. září. Hodinky se pak dostanou do prodeje o dva dny později s cenou začínající na 275 dolarech (~ 6100 korun).

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

David Pilař

Student IT, softwarový tester a nadšenec do technologií všeho druhu. Ve volném čase poslouchá hudbu, fotí telefonem a rád se projede na kole.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat