Prodeje: Huawei porazil Apple a míří na první místo, zato Samsung propadá

Prodeje: Huawei porazil Apple a míří na první místo, zato Samsung propadá
2018-09-06T10:44:37+02:00
• 6. 9. 2018
1

Cíl čínské společnosti Huawei je předstihnout svého největšího konkurenta Samsung, čímž by se stala absolutní jedničkou na světě, a to do konce příštího roku. Když se ale zamyslíme, jde o nerealistický, možná až příliš ambiciózní cíl. Na trhu je totiž ještě Apple, který se bude chtít porvat a vrátit se na stříbrnou pozici. 

Huawei míří nahoru, Apple tápe

Několik společností detailně prozkoumalo trh a došlo k závěru, že Huawei byl ve druhém čtvrtletí tohoto roku druhým největším výrobcem telefonů na světě. Je ale na čase, aby se nejen analytici, ale také samotný výrobce začal dívat dopředu. Dle nejnovější zprávy TrendForce se podíl Huawei a Applu na trhu sníží v období červenec až září. Konkrétně se předpokládá, že společnost Huawei zaujme zhruba 12,5 % globální výroby smartphonů, přičemž konkurenční Apple dosáhne na 11,5 %. 

Jedná se samozřejmě o pokles, a to o celých 12,6 % a 11,9 % v období mezi dubnem a červnem. Zato jihokorejský Samsung si vesele dále udržuje pozici absolutní jedničky, a to i přesto, že se jeho podíl snížil z 21,9 na 19 %. Je důležité ale také zdůraznit, že TrendForce, na rozdíl společností Gartner, Strategy Analytics nebo IDC, sleduje pouze výrobní čísla, nikoliv celkový objem zásilek. 

Pro Apple je samozřejmě prázdninová sezóna velmi důležitá – blíží se nové iPhony, které lidi tradičně kupují hlavně v tomto období. Na druhou stranu se na trh dostane model Huawei Mate 20 a Mate 20 Pro, který by mohl značně zatopit. Globální trh s chytrými telefony se celkově dočkal 6 % nárůstu, a to z 352 na 373 milionů kusů. 

Zdroj: phonearena.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Zdeněk Koutský

Passionate Senior Editor at Dotekomanie.cz, where tech meets storytelling. Seasoned Sales Director, weaving technology into every success story, and relishing every moment of it!

Komentáře

Peter Markuška

7. 9. 2018, 10:22

Apple tápe ??? sa pozrite na zisky a nie na kusy predaných telefónov

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat