Nokia 7.1 Plus – poodhalují se specifikace aktualizace

Nokia 7.1 Plus – poodhalují se specifikace [aktualizace]
2018-09-30T11:00:56+02:00
• 30. 9. 2018

Aktualizováno 30. 9.

Nedávno se objevil model od MHD Global v rámci certifikační autority, díky čemuž se dozvíme některé specifikace Nokie 7.1 Plus. Oproti současné Nokie 7 Plus (158,4 x 75,6 x 8 mm) nabídne menší rozměry – 154,8 × 75,76 × 7,97 mm. I přes toto zmenšení nabídne o 0,18 palců větší displej, tedy 6,18 palců. Bohužel dojde na snížení kapacity baterie, která nabídne 3400 mAh.

Přední strana ponese 20MPx foťák a na zadní straně bude duální sestava s 12 a 13 MPx. O výkon se bude starat 8jádrový procesor s taktem 2,2 GHz. Předpokládáme, že se bude jednat o Snapdragon 710. K dispozici budou dvě varianty – 4GB RAM s 64 GB pro data a 6GB RAM se 128GB úložištěm. Systém bude Android 8.1 Oreo, ale vzápětí bude k dispozici aktualizace na Android 9 Pie. K představení by mělo na začátku října.

Původní článek 21. 9.

Společnost HMD Global vydala svůj první smartphone řady X (model X6) v květnu letošního roku. Zhruba o další dva měsíce později se stejnojmenná firma rozhodla vydat cenově dostupnější verzi X5, jenž se prodává na čínském trhu. Oba modely se samozřejmě také prodávají na indickém trhu, ovšem zde nesou označení Nokia 6.1 Plus a Nokia 5.1 Plus. 

V současné době HMD Global pracuje na dalším svém telefonu řady X, který by se měl prodávat v Číně pod názvem X7. Na ostatních trzích bude model označován jako Nokia 7.1 Plus. Zatímco klíčové specifikace tohoto kousku jsou stále neznámy, zahraniční server MySmartPrice dokázal získat rendery.

Nokia 7.1 Plus: krásný displej, duální fotoaparát a další

Pokud bychom vše brali jako hotovou věc, Nokia 7.1 Plus nabídne velmi podobné konstrukční zpracování jako model 6.1 Plus. Údajně bychom se měli dočkat kovového rámu a skla na přední a zadní straně zařízení. Nokia 7.1 Plus samozřejmě nabídne také výřez v displeji, ovšem znatelně menší než u iPhone Xs. Telefon prý pravděpodobně nabídne Full HD+ displej s rozlišením 1080 x 2280 pixelů a poměrem stran 19: 9. Přesuňme se ale nyní na zadní část. 

Najdeme zde totiž duální fotoaparát s přísvětlovací LED diodou. Je více než jasné, že Nokia 7.1 Plus bude vybavena optikou Carl Zeiss – důkazem toho je malé logo nacházející se pod jedním z fotoaparátů. Pod duálním fotoaparátem se pak nachází čtečka otisků prstů, následovaný logem Nokia. O něco níže se pak nachází logo Android One. Tlačítko pro zapnutí / vypnutí se nachází na boční straně, což platí také pro regulátor hlasitosti. 

Nokia 7.1 Plus a spekulované specifikace

Dle nejnovějších spekulací bude Nokia 7.1 Plus vybavena octa-core procesorem Snapdragon 710, při jehož výrobě byla použita 10nanometrová technologie. O dočasně spuštěné aplikace a dokumenty se pak postará operační paměť s kapacitou 6 GB. K dispozici by také mělo být až 128 GB vnitřní úložiště.  

Údajně by novinka měla nabídnout o něco větší kapacitu baterie než Nokia 6.1 Plus. Nokia 7.1 Plus bude mimo jiné vybavena podporou 18 W rychlého nabíjení. Co se operačního systému týká, k dispozici by měla být verze Android 9.0 Pie. 

Zdroje: mysmartprice.com, phonearena.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Zdeněk Koutský

Passionate Senior Editor at Dotekomanie.cz, where tech meets storytelling. Seasoned Sales Director, weaving technology into every success story, and relishing every moment of it!

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat