Jednoduchý kód může restartovat váš iPhone či iPad

Jednoduchý kód může restartovat váš iPhone či iPad
2018-09-17T15:24:48+02:00
• 17. 9. 2018
3

Jeden z výzkumníků přišel na zcela nový způsob, jak donutit jakýkoli iPhone k restartování. K celému malému projektu prý stačilo použít jen několik řádků kódu. 

Sabri Haddouche na svém Twitter profilu zveřejnil odkaz na webovou stránku, která byla vytvořena pouhými 15 řádky kódu. Jakmile tento odkaz uživatel otevře na svém iPhonu či iPadu, okamžitě dojde k restartování daného zařízení. Ovšem pokud si odkaz otevřete například na macOS, pouze dojde k zamrzení prohlížeče Safari. 

iPhone a další zařízení se restartují jednoduchým kódem

Celý kód údajně zneužívá slabé články webového renderingového mechanismu WebKit, jenž společnost Apple povoluje všem aplikacím a prohlížečům. 

„Cokoli, co využívá části HTML, může být v systému iOS ovlivněno,“ prohlásil Sabri Haddouche, který s odkazem na webovou stránku přišel. Ten navíc dodal, že pouze stačí, aby vám někdo poslal odkaz na Facebook či Twitter, nebo dokonce také e-mail, díky čemuž může dojít k podobným problémům. 

Osobně jsem odkaz vyzkoušel a opravdu došlo k restartování iPhonu. Někteří majitelé se nemusí dočkat celkového restartování, nýbrž pouhého znovu naběhnutí uživatelského rozhraní. Skvělou zprávou je, že se sice jedná o nepříjemnou chybu, na druhou stranu se nejedná o nic škodlivého. Nemůže se tedy stát, že byste pomocí této chyby mohli přijít o svá data a tak podobně. 

Zdroj: techcrunch.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Zdeněk Koutský

Passionate Senior Editor at Dotekomanie.cz, where tech meets storytelling. Seasoned Sales Director, weaving technology into every success story, and relishing every moment of it!

Komentáře

Před více než týdnem jsem vás žádal o radu ohledně restartu mého iPadu, ale dodnes jsem od vás nedostal žádnou odpověď. Mám čekat dál nebo na dotazy vůbec neodpovídáte???
Jan Edlman

Dobrý den,
jak mohu uvedeným způsobem restartovat svůj iPad, když se vůbec nedostanu na úvodní stránku (iPad nereaguje na žádný pokus o spuštění a displej zůstává černý)?
Díky za případnou radu a pomoc,
Jan

Martin Graulich

17. 9. 2018, 17:13

Jsem nevěřil, ale mobil se fakt restartoval, ale PIN kód SIMky to nechtělo

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat