Google Mapy nyní můžete používat v rámci CarPlay

Google Mapy nyní můžete používat v rámci CarPlay
2018-09-20T12:57:49+02:00
• 20. 9. 2018

V rámci nového operačního systému iOS 12, společnost Apple implementovala také podporu pro mapové služby třetích stran. Jmenovitě se jedná o podporu aplikace Google Mapy, kterou je nyní možné používat v rámci služby CarPlay. Ve své podstatě jde o velmi potřebnou podporu, která ale měla přijít už dříve. 

V praxi to znamená, že od iOS 12 již nemusíte být odkázáni pouze na Apple Mapy, ale můžete využít i aplikace třetích stran, jež mají mapové podklady většinou více propracované. Společnost Google samozřejmě připravila aktualizaci v podobě Google Mapy verze 5.0. 

Google Mapy aneb má to malý háček

Nový instalační balíček právě přináší podporu pro CarPlay. Pokud tedy majitel iOS zařízení připojí svůj telefon k automobilu, bude se moci začít orientovat dle Google Maps. Problém však je, že hlasová asistentka Siri aplikaci od Googlu nepodporuje, tudíž není možné skrze Siri zadávat příkazy. 

Na druhou stranu Google nabízí vlastní vestavěné hlasové ovládání. To se ale aktivuje ve chvíli, kdy klepnete na tlačítko. To je samozřejmě menší problém, neboť vyjmutí ruky z volantu se nedoporučuje a používání telefonu během jízdy je nelegální. Google a Waze již dříve oznámily, že připravují podporu pro službu CarPlay. Waze je však stále ve fázi testování a vývoje. 

Zdroj: theverge.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Zdeněk Koutský

Passionate Senior Editor at Dotekomanie.cz, where tech meets storytelling. Seasoned Sales Director, weaving technology into every success story, and relishing every moment of it!

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat