Virtuální realita – samostatné headsety si polepšily o 417,7 %

Virtuální realita – samostatné headsety si polepšily o 417,7 %
2018-09-09T13:29:15+02:00
• 9. 9. 2018

Dle nedávné zprávy společnosti IDC došlo ve druhém čtvrtletí roku 2018 k rapidnímu poklesu počtu zásilek náhlavních souprav pro virtuální realitu (VR), a to o 33,7 %. Na druhou stranu IDC prohlásilo, že se jedná pouze o přechodné období, neboť se na trh brzy dostanou nové produkty Oculus Go a HTC Vive Pro a další nové značky. 

VR trhu jednoznačně vládne HTC

Samostatné VR headsety v průběhu tohoto čtvrtletí vzrostly o 417,7 %, což bylo z velké části způsobeno hlavně celosvětovou dostupností produktu Oculus Go a Xiaomi Mi VR. Jen těchto produktů se prodalo více než 212 000. Nikoho ale nepřekvapí, že tomuto segmentu jednoznačně vládne společnost HTC, jež dodala více než 111 000 náhlavních VR souprav. 

Takzvaná Screenless Viewer kategorie se dočkala velmi výrazného poklesu. Z jednoho milionu náhlavních souprav, které byly dodány ve druhém čtvrtletí loňského roku, se ve druhém čtvrtletí 2018 prodalo pouhých 409 000 kousků. 

Na druhou stranu, prodej headsetů typu Tethered VR ve druhém čtvrtletí poklesl o 37,3 %. Za tento pokles mohou zejména velké značky, jako je Oculus či Sony, které nebyly schopny udržet jakousi dynamiku zavedenou během období snižování cen. V důsledku toho se tak dvěma značkám podařilo ve druhém čtvrtletí vykázat 102 000 a 93 000 sluchátek. 

Zdroj: fonearena.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Zdeněk Koutský

Passionate Senior Editor at Dotekomanie.cz, where tech meets storytelling. Seasoned Sales Director, weaving technology into every success story, and relishing every moment of it!

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat