Apple Watch Series 4 pod drobnohledem: větší baterie, méně lepidla a více šroubků

Apple Watch Series 4 pod drobnohledem: větší baterie, méně lepidla a více šroubků
2018-09-25T19:11:08+02:00
• 26. 9. 2018

Kutily ze zahraničního serveru iFixit jistě znáte. Jejich úkolem je rozebírání žhavých novinek. Výsledkem je konečné hodnocení, které popisuje, jak snadno či obtížně lze daný produkt opravit.

iFixit také kontroluje veškeré komponenty, které zařízení obsahuje – výrobci nám totiž rádi uvádí jiné specifikace, než které jsou doopravdy použité. Tým ze zahraničního serveru velmi rád „kuchá“ zařízení s logem nakousnutého jablíčka, a tak do své tradiční disciplíny zařadil i zbrusu nové hodinky Apple Watch Series 4.

Apple Watch Series 4 rozebrány

Společnost iFixit nedávno zveřejnila podrobnou zprávu týkající se rozebrání nových chytrých hodinek do Applu. Díky této zprávě nyní víme, jaké přesné hardwarové komponenty se v Apple Watch Series 4 nachází. Pojďme se tedy na ně společně podívat. 

Odborníci, kteří se zabývali důkladným zkoumáním Apple Watch Series 4, prohlásili, že původní verze chytrých hodinek používala příliš mnoho lepidla. Naopak nejnovější generace je údajně více promyšlená – méně lepidla, lépe rozmístěné komponenty. 

John Gruber přirovnává nové hodinky k iPhonu 5 a ihned si vysvětlíme, proč tomu tak je. Design iPhonu 5 přinesl oproti předchozí generaci výrazné zlepšení. Jde o to, že zařízení vypadalo elegantně nejen z vnějšku, ale také z vnitřku. A přesně takto nyní působí nové hodinky od Applu. 

Apple Watch Series 4 a hlavní změny

Hlavním rozdílem, mezi Apple Watch Series 4 a 3, je, že u čtvrté generace nejvíce prostoru zaujímá baterie a Taptic Engine. Zajímavé také je, že baterie v tomto případě nabízí o 4 % větší kapacitu, přesněji 291,8 mAh (Apple Watch Series 3 nabízí 279 mAh).

Taptic Engine je sice tenčí, na druhou stranu stále zabírá spoustu prostoru. Kdyby se jej Applu povedlo zmenšit, mohl by implementovat větší kapacitu baterie. Nový čip S4 je mimo jiné přidělen malými šroubky, zatímco dříve Apple používal lepidlo. 

iFixit prohlásilo, že obtížnost opravy Apple Watch Series 4 se velmi přibližuje k úrovni iPhonu, přičemž nejtěžší částí pro opraváře bude přilepený displej. Nové hodinky od Applu získaly celkové skóre 6/10, přičemž číslovka 10 má hodnotu nejlepšího možného výsledku. 

Zdroj: macrumors.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Zdeněk Koutský

Passionate Senior Editor at Dotekomanie.cz, where tech meets storytelling. Seasoned Sales Director, weaving technology into every success story, and relishing every moment of it!

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat