Android Auto nemá podporu na Android One zařízeních

Android Auto nemá podporu na Android One zařízeních
2018-09-08T11:44:02+02:00
• 8. 9. 2018
6

Přes veškeré nové funkce a vlastnosti, kterými Android One zařízení oplývají, se u nich vyskytuje nedostatek. A to konkrétně fakt, že tato zařízení nemají zatím podporu Android Auto. To se zdá samo o sobě jako dost překvapivý fakt. Už jenom kvůli tomu, že obojí jsou Android zařízení, a také obě jsou produktem Googlu. Tato informace tak nepotěší zejména uživatele, kteří by chtěli v následující době tyto dva systémy používat současně.

Na podpoře Android Auto se zatím nepracuje?

Z informací, které poskytuje jeden z vývojářů v týmu zabývajícím se Android Auto, není tento produkt v současnosti podporován na Android One zařízeních. To samo o sobě ale moc smysl nedává, vzhledem k tomu, že některá zařízení jako například Moto X4 s tímto systémem spolupracují. Je ovšem pravda, že se ohlasy na fungování Android Auto liší uživatel od uživatele, kdy někteří nehlásí žádné potíže, a naopak jsou tací, pro které služba nefunguje.

S tímto rozkolem podpory a oficiálních prohlášení je jasné, že Google na vyřešení podpory pracuje. A i když se vývojářský tým zatím vyjádřil tak, že tyto dva systémy zatím kompatibilní nejsou, důležité je slovo zatím. Značí to totiž pokračování vývoje a dopracovávání podpory.

Celkem udivujícím faktem zůstává, že podpora Android Auto na Android One zařízeních stále chybí, vzhledem k narůstající popularitě Android One zařízení. Co by nebylo tolik překvapující, by byla například absence zmíněné podpory na Android GO zařízeních. Ty nemusejí mít nutně dost místa nebo jen ty části kódu, které by fungování zajistily. Budeme muset prostě čekat na to, co nám Google na tuto situaci v příštích dnech řekne, případně jaké aktualizace vydá.

Zdroj: androidheadlines.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Tomáš Hubka

Student IT, notorický hráč her jak na počítači tak na mobilu, nadšenec do mobilních aplikací a fanoušek seriálů.

Komentáře

Grill Master

6. 11. 2018, 14:56

Adnroid Auto Vs Xiaomi 6 Note Pro – černé pruhy, jak píše pan Pivonka. Zklamání.

Jaroslav Loskot

8. 9. 2018, 20:38

Asi takhle – NOKIA 7 Plus + Škoda Rapid Style Plus r.v. 8/18 (Smartlink), Android Auto každý den plně využívám. Nvidia Shield TV 2018 a opět plná funkcionalita. Naopak je to první telefon (systém) kde je vše plně funkční a bez chyb. Mám tu doma ještě Xiaomi Redmi 5 jako služební telefon a Huawei PO jako zálohu. PO s EMUI funguje de facto bez problémů, Xiaomi s MIUI je učiněná tragédie a dle zkušeností ze zahraničních fór, lepší situace není ani s Mi A1/2 s čistým Androidem.

Jaroslav Loskot

8. 9. 2018, 20:39

*P9 :-) šotek se mi tam vloudil.

Lukáš Musil

8. 9. 2018, 20:20

Ono je toho více, co nefunguje na Android One. Mám televizi se Smart View, duplikace zobrazení funguje na všech telefonech co jsem zkoušel, mimo můj Xiaomi Mi A1. Vidí se, připojují se a tím to končí.

Petr Pivoňka

8. 9. 2018, 16:43

Nefunguje to na mobilech s výřezem na displeji. Problém je ve špatném DPI. Např. na nových Xiaomi to zobrazuje obraz s černými pruhy nahoře i dole a nelze ovládat dotykově.

Štepán Čech

8. 9. 2018, 13:59

stáhnout apk soubor a vše funguje ????

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat