YouTube vám ukáže, kolik času jste strávili u videí aktualizováno

YouTube vám ukáže, kolik času jste strávili u videí [aktualizováno]
2018-08-29T05:30:15+02:00
• 29. 8. 2018

Aktualizováno 29. 8.

V těchto dnech byste měli mít novou statistiku již aktivovanou na svých smartphonech. Youtube v podstatě jen udělal aktivaci ze svých serverů, takže není potřeba vyhlížet novou verzi aplikace v Obchodě Play. K dispozici jsou jen čtyři položky – aktuální den, včerejšek, minulý týden a denní průměr. Jen je škoda, že Youtube nezahrnul trochu širší pohled.

Aktualizováno 27. 8.

Google se čím dál více zaměřuje na „digitální zdraví“, což například dokazuje nedávná novinka Digital Wellbeing, která je dostupná jen pro Android 9 Pie. Avšak v rámci aplikace Youtube je již nyní možnost si nastavit, za jak dlouho máte být upozorněni, že trávíte mnoho času u sledování videí. Nyní se do aplikace dostává statistika, kolik času jste strávili sledováním přímo. Vše je založeno na historii sledování, takže se nebude započítávat obsah v rámci anonymního režimu.

Zatím nemáme tuto novinku k dispozici, ale dle oficiálního příspěvku v rámci Youtube blogu by se měla dostat na smartphony již během dneška, případně tohoto týdne.

Původní článek 12. 5.

Google se v rámci vývojářské konference zaměřil i na funkce, které vám mají napomoci k tomu, abyste byli méně rušeni notifikacemi. Android P obsahuje funkci pro notifikace, která vám nabídne zrušení odebírání upozornění od konkrétní aplikace, když neustále odstraňujete notifikace a neotvíráte je. V tomto ohledu myslel i na aplikaci Youtube, která dostává dvě funkce, jež vám mají napomoci v používání služby.

Google I/O 2018 – asistent v Česku a spousta dalších novinek

Používání YouTube s mírou

První funkce, která by mohla být docela užitečná, nabízí možnost si nechávat posílat notifikace jen v určitou hodinu každý den. Pakliže odebíráte mnoho kanálů a máte u nich nastavené upozornění, tak počet notifikací za celý den může být rušivý. Nově si lze v nastavení v sekci oznámení zvolit čas, kdy mají být doručeny všechny novinky od odebíraných kanálů.

Druhá funkce se zaměřuje na ty uživatele, co tráví na YouTube sledováním videí až příliš mnoho času. Jestliže pociťujete, že byste měli omezit čas, lze si nastavit v sekci Obecné možnost, že třeba po jedné hodině sledování videí vás aplikace upozorní, že je čas si dát pauzu.

Po uplynutí nastavené doby se video pozastaví a ukáže vám jednoduchou zprávu. Přímo z ní můžete přenastavit upozornění, nebo zavřít oznámení a pokračovat ve sledování dál. Je otázkou, jestli něco takového uživatelé potřebují.

Obě novinky se začaly objevovat již tento týden, ale vypadá to tak, že Google ji aktivoval globálně. Jestli je na svém mobilu ještě nemáte, budete si muset počkat. Nevyhledávejte aktualizaci, jelikož dochází k aktivaci ze strany serverů Youtube. Funkce jsou k dispozici pro obě platformy, Android i iOS.

logo-app YouTube Google Inc. Zdarma ANDROID logo-app YouTube: Watch, Listen, Stream Developer Zdarma iOS

Zdroje: techcrunch.com, androidpolice.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Přemysl Vaculík

Šéfredaktor, tvůrce dotekomanie.cz, androiďák, podcaster v PZL. Také milovník adrenalinových sportů, na které nemá čas.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat