V iOS 12 nebudou skupinové FaceTime hovory

V iOS 12 nebudou skupinové FaceTime hovory
2018-08-15T07:39:35+02:00
• 15. 8. 2018
2

Společnost Apple v červnu dle očekávání představila v rámci úvodní keynote vývojářské konference WWDC 2018 novou verzi operačního systému iOS již s číslovkou dvanáct. Letos změn není tolik jako v minulých let a výrobce se zaměřil spíše na detaily a optimalizaci.

Jen přeci jsme se ale nějakých novinek dočkali. Tak například mezi nové funkce, kterou společnost Apple nabídne v iOS 12, je skupinový chat pro platformu FaceTime. Pomocí této novinky budou moci uživatelé iOS zařízení zahájit videohovor až s dalšími 32 účastníky. 

Apple sám neví, kdy funkci zpřístupní

Očekáváme také, že nová verze iOS uživatelům umožní během tohoto videohovoru používat Animoji. Možná si klepete na čelo, jak někdo takovou věc může prezentovat na své největší vývojářské konferenci – já též. Na druhou stranu je to tak divná funkce, až je poměrně i vtipná. Uvidíme v praxi, osobně jsem dost zvědav. 

Bohužel na osobní zkušenost si budu a budeme muset ještě chvíli počkat. Apple totiž odstranil možnost skupinových FaceTime hovorů v poslední betaverzi iOS 12. Jen pro informaci, skupinové hovory byly k dispozici již od prvních betaverzí. Je tedy velmi pozoruhodné, že se jej Apple jen tak z ničeho nic rozhodl odstranit. Ještě horší informací je, že funkce nebude k dispozici ani od prvního dne vydání finální verze iOS 12. 

Kdy se jej tedy dočkáme? Pravděpodobně v budoucí aktualizaci, která dorazí o něco později na podzim. Myslete si teď co chcete, ale mně se tohle prostě nelíbí. Apple zpozdil nejen uvolnění HomePodu, ale také za celý rok nedokázal zahájit prodej bezdrátové nabíječky AirPower. Doufám, že se nedostáváme do doby, kdy se toto bude dít každý den.

Zdroj: phonearena.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Zdeněk Koutský

Passionate Senior Editor at Dotekomanie.cz, where tech meets storytelling. Seasoned Sales Director, weaving technology into every success story, and relishing every moment of it!

Komentáře

Pavel Červenka

15. 8. 2018, 9:41

Tenhle přístup Applu mě už fakt začíná štvát. Zase mám divný pocit, že to iOS 12 domrví a bude to paskvil. Tohle u jablečné společnosti ale neznám, před lety mi přišlo vše daleko kvalitnější a jistější… Měl bych kolikrát sto chutí s jejich platformy zmizet, ale prostě nevím kam. Applí ekosystém je zkrátka pořád nějak funkční, ale ty chyby co tam teď sekají, ho zbytečně sráží..

Zdeněk Koutský

VIP 15. 8. 2018, 14:51

Naprosto souhlasím. Na druhou stranu je pro mě příjemnější být u Applu a počkat na opravnou aktualizaci, než být na druhém břehu a opravné aktualizace se nikdy nedočkat.

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat