Tweetbot a další kvůli zablokovanému API přichází o klíčové funkce

Tweetbot a další kvůli zablokovanému API přichází o klíčové funkce
2018-08-17T09:29:36+02:00
• 17. 8. 2018
2

Máte rádi Twitter, ale nepoužíváte jeho oficiální aplikaci, nýbrž aplikaci třetí strany? Tak pro vás máme velmi špatnou zprávu. Aplikace třetích stran, jako je Tweetbot, Tweetings a další, se musely rozloučit hned s několika zásadními funkcemi. Kdo je viníkem? Samotný Twitter, který se rozhodl zablokovat přístup k některým funkcím svého API.

„API (zkratka pro Application Programming Interface) označuje v informatice rozhraní pro programování aplikací. Tento termín používá softwarové inženýrství.“

Takový Tweetbot je oblíbený hlavně u iOS uživatelů, neboť nabízí o něco příjemnější prostředí a hlavně více funkcí. Jde o velmi populárního klienta, který však v poznámkách u nové aktualizace oznámil hned několik zásadních změn.

Tweetbot a jeho uživatelé čeká drsné období 

Uživatelé se musí připravit na poměrně drsné období, protože Tweetbot kvůli zablokovanému přístupu k některým funkcím API musel upravit streamování své časové osy (timeline). Od nového oznámení se tak časová osa bude aktualizovat každou minutu až dvě. 

Na mobilních telefonech se o tak zásadní rozdíl jednat nebude, většina uživatelů stejně svůj timeline aktualizuje ručně. Horší to nyní bude s takzvanými push notifikacemi. Tweetbot totiž prohlásil, že jeho aplikace nebude posílat oznámení na lajky, retweety, nové sledující a komentáře. Změna se také týká doručených zpráv, které budou přicházet se zpožděním. 

Na druhou stranu musím prohlásit, že naprosto chápu tento krok ze strany Twitteru. Sociální síť prostě jen chce, aby uživatelé používali její oficiální aplikaci. Tweetbot a další aplikace třetích stran byly jen velkou nafouknutou bublinou, kterou nyní Twitter propíchl. 

Zdroj: idownloadblog.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Zdeněk Koutský

Passionate Senior Editor at Dotekomanie.cz, where tech meets storytelling. Seasoned Sales Director, weaving technology into every success story, and relishing every moment of it!

Komentáře

Libor Foltýnek

17. 8. 2018, 10:57

Nechápu ten závěr. Pokud Twitter nechce alternativní klienty, neměl to API vůbec nikdy poskytovat. Poskytnout API a pak ho zrušit považuju za dost nefér jednání.

Zdeněk Koutský

VIP 17. 8. 2018, 13:40

To určitě je. Na druhou stranu je tohle naprosto logický krok. Také byste si nechtěl vyvinout vlastní aplikaci, kterou by používala malá hrstka uživatelů, protože ostatní používají alternativy.

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat