Sony Xperia XZ3 bude stát 19 990 Kč aktualizováno

Sony Xperia XZ3 bude stát 19 990 Kč [aktualizováno]
2018-09-29T12:23:16+02:00
• 31. 8. 2018
2

Aktualizováno 31. 8.

České zastoupení společnosti Sony nám právě sdělilo, že smartphone Sony Xperia XZ3 se bude v Česku prodávat za cenu 19 990 Kč. Předobjednávky startují již 17. září.

Xperia XZ3 – bezrámečkový design? [první dojmy]

Původní článek 30. 8.

Sony si přichystalo na letošní veletrh IFA v Berlíně top model Sony Xperia XZ3. Zpravidla se dočkáme těch nejvyšší specifikací u řady Premium, ale tentokrát asi došlo na výjimku. Novinka nemá jen základní běžné specifikace, ale přichází i s celkem zajímavými novinkami, které se u Sony jen tak nevidí.

„Náš nový vlajkový model chytrého telefonu XZ3 není jen krásný na pohled, ale je také nabitý špičkovými zvukovými a vizuálními technologiemi od Sony, které vám umožní vychutnat si vysoce kvalitní obsah přesně podle záměrů autora pro opravdu podmanivý divácký zážitek přímo ve vašich rukou,“ uvedl Hideyuki Furumi, výkonný viceprezident

Sony Xperia XZ3

Sony se i tentokrát chlubí, že se jedná o perfektní zařízení pro pořizování záznamů a zejména pak na sledování a poslouchání hudby. Původní spekulace naznačovaly, že máme očekávat Full HD displej a duální foťák. Nakonec jsme se dočkali celkem běžné sestavy senzorů pro focení, ale v případě displeje došlo na skutečné změny.

V první řadě se nám nabízí 6palcový displej s QHD+ rozlišením s poměrem stran 18:9 (2:1). Dříve Sony experimentovalo s displeji, například s technologií RGBW. Tentokrát výrobce sáhl po OLED technologii, kterou si společnost otestovala a vyladila na svých televizorech. Díky tomu Xperia XZ3 nabízí výraznější podání barev a zobrazení černé nespotřebovává energii. Aby toho nebylo málo, displej je mírně zakřiven po stranách.

Nezapomnělo se ani na podání zvuku, kde se využívá technologie S-Force Front Surround Sound. Dokonce se docílilo 20% zvýšení hlasitosti. Dále se využívá DSEE HX pro dopočítávání komprimovaných hudebních souborů, aby se docílilo vyšší kvality výstupu. Došlo i na LDAC pro lepší přenos zvuku pomocí bezdrátové technologie. Vše je navíc podtrženo Dynamic Vibration System, což je specifický vibrační systém, který umocňuje prožitek.

Sice Xperia XZ3 nemá sestavu duálních foťáků, ale i tak došlo na vylepšování, zejména s pomocí umělé inteligence a prediktivního chování. Tím se má docílit toho, že vždy vyfotíte přesně to, co chcete, a ne jen záběr se zpožděním. Mezi funkce, které jen tak nenajdete u jiného modelu, se dá zařadit možnost natáčení Full HD při 960 snímcích za sekundu.

Nejnovější software

Vzhledem k většímu displeji Sony zakomponovalo i softwarovou vychytávku, která nabízí po jednoduchém poklepání na straně menu s nejčastěji spouštěnými aplikacemi. I zde se používá umělá inteligence, která má zaručit co nejvhodnější nabídku potřebných aplikací. Novinka se jmenuje Side Sense.

V České republice budou zahájeny předobjednávky již 17. září, přičemž získáte k nákupu Sony Xperia XZ3 také online kód ke hře Call of Duty: Black Ops 4 na PlayStation 4. Bohužel cena zatím nebyla upřesněna stejně jako oficiální datum dodávek.

Sony má velkou šanci pokořit Google s linií mobilů Pixel, jelikož Sony Xperia XZ3 přichází rovnou s Androidem 9 Pie. Pokud tedy mobily zamíří k zákazníkům dřív než ty od Googlu, bude se jednat o první smartphone s nejnovějším systémem rovnou v základu.

Specifikace

  • displej: 6 palců, QHD+ (2880 x 1440 pixelů), 18:9 (2:1), Bravia P-OLED, HDR, X-Reality, 3D, Corning Gorilla Glass 5
  • procesor: Snapdragon 845
  • RAM: 4 GB
  • úložiště: 64 GB + microSD (až 512 GB)
  • Foťáky:
    • zadní – 19 MPx, 4K HDR, 1080@960, PDAF, laserové ostření, f/2.0
    • přední – 13 MPx, f/1.9
  • Android 9 Pie
  • čtečka otisků prstů
  • rozměry: 158 x 73 x 9,9 mm, 193 gramů
  • IP65/68
  • stereo
  • USB C, Wi-Fi 802.11 a/b/g/n/ac, A-GPS, GLONASS, Bluetooth 5.0, NFC
  • baterie: 3330 mAh + Qualcomm Quick Charge 3.0, bezdrátové nabíjení

Zdroj: Tisková zpráva

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Přemysl Vaculík

Šéfredaktor, tvůrce dotekomanie.cz, androiďák, podcaster v PZL. Také milovník adrenalinových sportů, na které nemá čas.

Komentáře

Tak nevím,ale myslím že by ten Furumi měl přestat konzumovat ve větší míře saké,jako doposud,vychvalovat cihlu,která má 20 deka,a nic světoborného,navíc velký telefon a tlustý…tak to je dámy a pánové na pováženou,,a bratru za dvacku ???Neprodejné v dnešní době,,,jen námatkou asus zenfone 5 z,xiaomi mi 8,nebo 8 se,mate 10 pro,a ještě tedkom navíc ten nový pocophone…good bye sony..

TECH&GA 2018

31. 8. 2018, 10:21

super článek

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat