Čipy pro příští iPhony vyrobí opět TSMC

Čipy pro příští iPhony vyrobí opět TSMC
2018-08-24T17:09:37+02:00
• 24. 8. 2018

Hlavní výrobní partner společnosti Apple, TSMC, teprve nedávno začal s výrobou nových procesorů pro budoucí iPhony, které jablečná firma zveřejní na konci tohoto roku. Je více než pravděpodobné, že název nového procesoru bude vycházet z aktuálního čipu, očekávat tak můžeme A12. 

Nové iPhony ještě nespatřily světlo světa a již nyní se spekuluje o budoucí generaci čipu. Pokud vše půjde podle plánů, tchajwanský výrobce TSMC zůstane hlavním dodavatelem čipů i v příštím roce. 

„Jestliže společnost TSMC bude i nadále nabízet kvalitní čipy, zůstane hlavním dodavatelem Applu další dva roky“ prohlásil analytik společnosti Arete Research, Brett Simpson. 

Společnost TSMC je hlavním dodavatelem Applu již od roku 2016. Za celou dobu nikdy neměl problém s dodáním všech objednávek, včetně čipu A10 Fusion pro iPhone 7, iPhone 7 Plus a čipu A11 Bionic pro iPhone 8, iPhone 8 Plus a iPhone X. Vše navíc nasvědčuje tomu, že TSMC bude hlavním dodavatelem čipu A12 i v tomto roce. 

Čipy společnosti TSMC jsou všeobecně považovány za nadřazené ostatním čipům, konkurenční Samsung a Intel tak mají smůlu, neboť tato exkluzivita bude pravděpodobně platit i v roce 2019. TSMC v průběhu let navíc zapracovalo na výrobní technologii, čímž své čipy zdokonalilo. 

TSMC letos dodá čipy do všech iPhonů

7nm technologie je beze sporu žhavou novinkou. Proto se procesory A12 stanou jedny z prvních masově vyráběných čipů, které budou vytvořeny těmito technologiemi. I přesto, že prodeje zařízení iPhone klesnou, TSMC se může těšit na vyšší zisky z objednávek společnosti Apple, a to právě díky nové 7nm technologii.

Letos bychom se mohli dočkat minimálně tří nových iPhonů. K mání bude i nový 5,8palcový telefon s OLED displejem, tedy nástupce aktuální vlajkové lodě X. Dále bude k dispozici iPhone s 6,5palcovým OLED panelem, čímž uživatel bude moci využít větší dotykovou plochu ve stejné fyzické velikosti jako iPhone 8 Plus. 

A v neposlední řadě se dočkáme představení 6,1palcového iPhonu s LCD displejem. Bude se s největší pravděpodobností jednat o nejlevnější možnou volbu. Model nabídne štíhlé rámečky, zato žádný Home Button (domovské tlačítko). Hardwarové tlačítko pak nahradí nově představená technologie Face ID. Všechny modely budou představeny v září tohoto roku. 

Zdroj: macrumors.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Zdeněk Koutský

Passionate Senior Editor at Dotekomanie.cz, where tech meets storytelling. Seasoned Sales Director, weaving technology into every success story, and relishing every moment of it!

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat