Samsung zavírá továrnu v Číně

Samsung zavírá továrnu v Číně
2018-08-21T08:30:03+02:00
• 21. 8. 2018
2

Jedna ze dvou továren v Číně do jednoho roku zcela zastaví výrobní linky. K tomuto velkému kroku se rozhodla společnost Samsung, která z důvodu zpomalování růstu uzavře továrnu Tianjin Samsung Telecommunication na severu země, a to po dlouhých 17 letech fungování. Ačkoliv jihokorejskému výrobci v prvopočátcích přinášela do pokladny největší zisky, tak jejich pozornost je teď hlavně upřena do Indie a Vietnamu.

Velký pokles ze všech stran

Za pouhých 5 let dokázal Samsung v Číně ztratit podíl z 20 % na méně než 1 %. V současné době domácí půda jednoznačně patří firmám Huawei a Xiaomi. Navíc továrna Tianjin v roce 2013 dokázala vydělat 13,2 miliardy dolarů, ale po dvou letech zisk klesl pouze k 6,1 miliardám dolarů. Z pohledu produkce v Tianjin bylo vyrobeno 36 milionů kusů zařízení. Pro srovnání v druhé a poslední čínské továrně Huizhou každoročně vyprodukuje okolo 72 milionů telefonů.

Největší produkci generují ve Vietnamu – konkrétně 240 milionů modelů za rok. Za ním lze postavit linky v Indii, kde dokonce v Uttar Pradesh (závod Noida) před měsícem došlo k výraznému navýšení kapacit a do roku 2021 budou schopni ročně vyprodukovat 120 milionů jednotek. Do budoucna nemůžeme vyloučit, že stále rostoucí náklady na pracovní síly donutí Samsung kompletně přesunout výrobu do méně rozvinutých zemí.

Zdroj: reuters.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Antonín Horňáček

Členem Dotekománie od samotného založení a tato věrná podpora trvá více než 10 let. Oblíbeným výrobcem je jednoznačně kalifornský Apple, ale velmi rád vzpomíná na BlackBerry a nezanevřel ani na zařízení s Androidem.

Komentáře

Václav Kadlček

21. 8. 2018, 16:52

pá pá Čína 👏

Petr Hošek

21. 8. 2018, 13:35

Nic nejde do nekonečna….

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat