První dojmy z HTC U12 life

První dojmy z HTC U12 life
2018-08-30T18:09:20+02:00
• 30. 8. 2018
2

Dnes jsme si na veletrhu IFA vyzkoušeli nové HTC U12 life. Jde o model spadající do střední třídy a zákazníky potěší zejména poměrně nízká  cena, která činí pouhých 8995 korun. Na poměry HTC jde tedy o velice slušnou cenovku 8 995 Kč.

HTC U12 life

Kvůli snížení ceny však bylo nutné přistoupit k několika kompromisům. Ačkoliv telefon nabízí poměrně solidní konstrukci, nenalezneme zde bohužel kov, celá záda jsou zhotovena z plastu. Kvůli tomu se mohou například výrazně dříve objevit drobné škrábance, které ostatně byly poměrně výrazné i na nám prezentovaných kusech.

Záda jsou celkově zajímavá svým designem, který vzdáleně připomíná křížence telefonů iPhone X a Pixel 2. Vrchní část je hladká a spodní nabízí jemné vroubkování, které se sem dostává z dřívějších modelů Desire. Do ruky pak telefon dobře padne díky zaobleným bokům a vroubkovaná část zad tolik netrpí na ulpívání otisků prstů a dalších nečistot.

Vpředu nalezneme 6palcový LTPS FullHD+ displej s poměrem stran 18:9. HTC si naštěstí odpustilo dnešní trend ve formě výřezu displeje. Naopak překvapilo tím, že na čelní stranu vrátilo LED blesk, o který si údajně říkali i sami zákazníci.

Co se softwaru týče, máme zde Android 8.1 Oreo s nadstavbou HTC Sense. To může být pro někoho překvapivé, jelikož loňské HTC U11 life přišlo v rámci programu Android One s čistým systémem. Nabízelo se tak, že Android One přijde i nyní.

Je však nutné podotknout, že nadstavba není nijak drastická a jde prakticky jen o upravený launcher. Ostatní části systému, jako nastavení či přepínač aplikací, odpovídají čisté podobě. Telefon má šanci na úspěch především díky své poměrně přijatelné cenovce. Prodávat se bude za 8995 korun a na pultech obchodů by se měl objevit počátkem října.

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

David Pilař

Student IT, softwarový tester a nadšenec do technologií všeho druhu. Ve volném čase poslouchá hudbu, fotí telefonem a rád se projede na kole.

Komentáře

Tomu říkám sleva jako blázen jak vidět HTC se v ničem nepoučilo. Někteří výrobci nám ukázali že i kovový telefon může mít slušný poměr cena výkon ale HTC si jde jinou cestou :D.

Zdeněk Koutský

VIP 30. 8. 2018, 22:28

Na cenu má dost pravděpodobně vliv nepříznivý finanční stav společnosti HTC

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat